Hotline support
go back
ACTIVITEITEN & BUDDIES

Er zijn volop mogelijkheden voor sociale contacten! Deze initiatieven hebben bijvoorbeeld betrekking op sport, activiteiten voor kinderen en volwassenen, sociale netwerken voor nieuwkomers en websites die 'buddies' matchen met vluchtelingen uit Oekraïne.


Mis je hier nog iets?

Laat ons weten wat je nog mist, dan proberen wij de informatie aan te vullen. NB: Dit formulier is bedoeld voor suggesties, niet voor persoonlijke vragen of verzoeken. Je ontvangt geen reactie.
Laatst gewijzigd: woensdag 7 december 2022

Er zijn meerdere netwerken in Nederland die zich richten op het koppelen van "buddy's" aan nieuwkomers. Een buddy is een vrijwilliger die de nieuwkomer helpt met verschillende aspecten van het nieuwe leven in Nederland zoals onderwijs, sociale evenementen en financiële zaken.

Help380

Er wordt hulp geboden in de vorm van het vinden van buddies, onderdak, voedsel, andere benodigdheden en vervoer. Heb je een logeerkamer in huis? Je eigen restaurant of winkel? Kun je ritten geven? Als je extra middelen hebt die kunnen worden gedeeld met vluchtelingen uit Oekraïne en hulpzoekers, kun je ze rechtstreeks aanbieden via Help380.


NLvoorelkaar

Op ons platform verbinden we iedereen die iets wil betekenen met iedereen die iets nodig heeft. Van de buuf op de hoek, lokale of nationale stichting tot bedrijf en overheid.

Op het platform kan men hulpvragen stellen die we actief matchen met onze community van ongeveer 170.000 vrijwilligers. Ook kunnen vluchtelingen hier een hulpvraag op plaatsen en kunnen mensen die willen helpen een aanbod plaatsen waar actief op gereageerd kan worden door iedereen die op zoek is naar hulp zoals een buddy, vriendschap of taalmaatje.


Nederlands leren

Bij 'Het Begint met Taal' kun je terecht voor een vrijwillige taalcoach (1-op-1 of in een groepje) in heel Nederland. Een taalcoach zal Nederlands met je oefenen als ‘taalmaatje’ in een taalcafé of online. Taalcoaching is voornamelijk bedoeld om mee te kunnen doen in de samenleving.


Bridge to Better

Bridge to Better is een organisatie die steun biedt aan illegalen, vluchtelingen en nu ook vluchtelingen uit Oekraïne. Ze hebben een website ontwikkeld voor vluchtelingen uit Oekraïne waar je terecht kan met vragen. Ze organiseren ook een aantal activiteiten en bieden psycho-sociale hulp en traumahulp aan. Zie de website voor meer informatie.