go back
BABY'S & KINDEREN

Waar kan ik luiers en babymelk kopen, hoe regel ik kinderopvang, en door wie worden taallessen en kinderactiviteiten georganiseerd? Antwoorden op deze, en andere vragen met betrekking tot baby's en kinderen, vind je hier.


Mis je hier nog iets?

Laat ons weten wat je nog mist, dan proberen wij de informatie aan te vullen. NB: Dit formulier is bedoeld voor suggesties, niet voor persoonlijke vragen of verzoeken. Je ontvangt geen reactie.
Laatst gewijzigd: donderdag 3 november 2022

Bent u op zoek naar (gratis) speelgoed voor uw kinderen? Deze plekken kunnen je op weg helpen.

Speelotheek: speelgoed huren

Voor het lenen van speelgoed voor kinderen tot 12 jaar, kun je in het hele land voor geringe kosten terecht bij de Speelotheek.


Speelgoed kopen

Speelgoed en knutselmateriaal worden verkocht bij o.a. Intertoys, Action, Kruidvat, Blokker, Hema en online bij Bol.com.


Tweedehands speelgoed

Er wordt in Nederland ook veel tweedehands speelgoed gekocht, bijvoorbeeld in kringloopwinkels. Op Allekringloopwinkels vind je een overzicht van alle kringloopwinkellocaties in Nederland. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld online platforms en inzamelingsacties, die vind je op onze pagina ‘voedsel, kleding en overige spullen’.


Gratis kinderboeken

Gevluchte kinderen uit Oekraïne kunnen via Better Time Stories gratis kinderboeken ontvangen. De (luister)boeken verbindt gescheiden families met elkaar door een luister- en opneemfucntie. Achtergebleven familieleden kunnen het verhaal via een app inspreken en opnemen. Kinderen horen dan de stem van het familielid zodat ze het boek samen, op afstand, kunnen lezen. 

Alle prentenboeken en luisterboeken zijn tweetalig: in het Oekraïens en in de taal van het land waar de kinderen nu verblijven.

Meer informatie vind je op de website van Better Time Stories.