go back
VEELGEVRAAGD

Welkom in Nederland. Op deze pagina vind je informatie over onderwerpen waar de meeste vragen over worden gesteld op RefugeeHelp. Deze pagina wordt maandelijks geüpdatet met de meest relevante onderwerpen.


Mis je hier nog iets?

Laat ons weten wat je nog mist, dan proberen wij de informatie aan te vullen. NB: Dit formulier is bedoeld voor suggesties, niet voor persoonlijke vragen of verzoeken. Je ontvangt geen reactie.
Laatst gewijzigd: maandag 8 augustus 2022

Op deze pagina vind je verschillende mogelijkheden om Engels te leren in Nederland.

Engels les van Education First

Education First (EF) stelt gratis cursussen Engels aan vluchtelingen uit Oekraïne ter beschikking. Deze zijn toegankelijk via de app English live – Help Ukraine (beschikbaar voor iOS en Android). De app biedt een gratis cursus van 12 maanden met Engelse lessen onder leiding van gecertificeerde docenten. Met de app kunnen studenten uit Oekraïne overal en altijd studeren, ook zonder toegang tot het internet, via de offline modus.


English For Ukrainians

Op de site English For Ukrainians kan je door middel van Zoom lessen, cursussen en workshops je Engels verbeteren. Je kan zelf kiezen of je één-op-één of in een groep begeleiding wil. Er zijn gratis cursussen via Zoom voor vluchtelingen die deel zijn van de Facebook groep. Voor de één-op-één lessen moet je betalen maar krijg je wel korting.


Engels leren met een App

Deze volgende apps zijn handig om snel en makkelijk een andere taal te leren:

  • Duolingo: Op Duolingo heb je gratis korte, kant en klare lessen en kan je punten verdienen en nieuwe niveaus ontgrendelen.

  • Busuu: Met deze app kan je door middel van een gratis leer-app of betaalde privélessen een nieuwe taal leren. Voor vluchtelingen uit Oekraïne is de premium versie de eerste drie maanden gratis.

Beide sites zijn als app beschikbaar voor Android en iOS. Download Duolingo hier voor iOs en Android en download Busuu hier voor iOs en Android.


Engels les van Sunflowers Speak

Spreek je nog geen Engels en wil je het leren? Je kunt als vluchteling uit Oekraïne terecht bij Sunflowers Speak. Handig, want in Nederland spreken ze veel Engels. Op de Facebookpagina en in de Telegram-groep van Sunflowers Speak vind je data van online en offline evenementen en Engelse lessen. Vrijwilligers, zoals docenten Engels en mensen met Engels als moedertaal verzorgen de lessen. Bij Sunflowers Speak spreken ze Oekraïens en Engels, maar je kan ook terecht met Russisch.

Meer weten over Sunflowers Speak? Sluit je aan bij de Facebook-groep of de Telegram-groep.