Hotline support
go back
VOEDSEL, KLEDING, EN OVERIGE SPULLEN

Voedsel, kleding of andere spullen nodig? Deze plekken en organisaties in Nederland kunnen je verder helpen.


Mis je hier nog iets?

Laat ons weten wat je nog mist, dan proberen wij de informatie aan te vullen. NB: Dit formulier is bedoeld voor suggesties, niet voor persoonlijke vragen of verzoeken. Je ontvangt geen reactie.
Laatst gewijzigd: woensdag 7 december 2022

Hier vind je informatie over waar je kleding en bijvoorbeeld speelgoed of meubels kunt verkrijgen.

Goods4Ukraine.eu

Goods4Ukraine is een platform dat vraag en aanbod bij elkaar brengt met als doel vluchtelingen met ontbrekende benodigdheden (kleding, speelgoed & meer) te helpen. De site is beschikbaar in het Engels, Oekraïens en Russisch.


NLvoorelkaar

Op het platform van NLvoorelkaar kun je een aantal inzamelacties vinden voor kleding en andere goederen. Ook bieden mensen zelf kleding of goederen aan die ze zelf niet meer nodig hebben.


Kledingbank

De Kledingbank is een organisatie die herbruikbare kleding/schoeisel en linnengoed doorgeeft aan mensen die het hard nodig hebben, maar dit niet (meer) kunnen betalen. In de onderstaande link vind je een overzicht van alle kledingbanken in Nederland per provincie.


Kringloopwinkel

In een kringloopwinkel vind je goedkope spullen en tweedehands kleding. Via de onderstaande link vind je een kringloopwinkel bij jou in de buurt.


Online marktplaatsen

Via verschillende websites kan je goedkoop of zelfs gratis spullen vinden. Marktplaats is een landelijke website waarop je in contact kunt komen met mensen in jouw buurt die tweedehandspullen (denk aan fietsen, mobieltjes, kleding of meubels) verkopen of gratis weggeven. Ook op Facebook kan je in contact komen met mensen die spullen goedkoop of gratis wegdoen. Dit kan via Facebook Marketplace. Daarnaast zijn er veel Facebookgroepen waar leden spullen verkopen of gratis weggeven. Dit zijn vaak regionale initiatieven.


Facebookgroep Oekraïne vluchtelingen NL

Deze Facebookgroep is bedoeld om vluchtelingen uit Oekraïne in contact te brengen met Nederlanders die willen helpen. Dit kan gaan om elke manier van helpen. Denk aan spullen doneren, vrijwilligerswerk doen en andere initiatieven.


Koningsdag en vrijmarkt

Op 27 april viert Nederland koningsdag. Op deze dag is iedereen die in loondienst werkt vrij en zijn er veel steden waar mensen feest vieren. Mensen kunnen zonder vergunning spullen verkopen op de vrijmarkt. Zie de link voor meer informatie over koningsdag.


Oekraïense vlag

Wil je een Oekraïense vlag bestellen? Dat kan op onderstaande website van Vlaggenunie.


Facebook weggeefhoek

Op zoek naar meubels of andere spullen? Op Facebook vind je vaak (gratis) spullen door in de zoekbalk te zoeken onder Weggeefhoek + naam plaats. Let wel op wanneer je iets aanschaft via Facebook. Het is niet altijd betrouwbaar.