go back
VOEDSEL, KLEDING, EN OVERIGE SPULLEN

Voedsel, kleding of andere spullen nodig? Deze plekken en organisaties in Nederland kunnen je verder helpen.


Mis je hier nog iets?

Laat ons weten wat je nog mist, dan proberen wij de informatie aan te vullen. NB: Dit formulier is bedoeld voor suggesties, niet voor persoonlijke vragen of verzoeken. Je ontvangt geen reactie.
Laatst gewijzigd: dinsdag 12 juli 2022

Hier vind je informatie over waar je voedsel kunt verkrijgen.

Voedselbank

In verschillende gemeenten deelt Voedselbank Nederland voedselpakketten uit aan vluchtelingen uit Oekraïne. Voor vragen kun je het beste contact opnemen met de lokale voedselbank


NLvoorelkaar

Op het platform van NLvoorelkaar kun je een aantal inzamelacties vinden voor voedsel. Daarnaast zijn er ook mensen die aanbieden maaltijden te bereiden of te helpen met boodschappen doen.


Supermarkten

De grootste supermarktketens in Nederland voor de dagelijkse boodschappen, met vestigingen door het hele land, zijn: Albert Heijn, Jumbo, Aldi, SPAR, Lidl, Coop, PLUS, Dirk, DekaMarkt en Deen.


Oekraïense levensmiddelen

Niet alle Oekraïense producten zijn te koop in Nederlandse supermarkten. Waar je vaak wel Oekraïense producten kunt vinden is in lokale Poolse supermarkten, en mogelijk ook Turkse of Marokkaanse winkels. Voorbeelden van winkels zijn Food Plus, Polski Smak en Zapolski (Zuid-Nederland). Daarnaast kun je via Nashonline betaalbare Oekraïense producten thuis laten bezorgen. Voor goedkope en verse producten zoals fruit of groentes kun je ook naar lokale (boeren)markten door heel Nederland.


Too Good to Go

Bij Too Good to Go kun je producten bestellen die de lokale ondernemer overhoudt aan het einde van de dag voor een sterk verlaagde prijs. Deze kun je bestellen via de app (IOS en Android). Deze boxen zijn vaak tussen de €3 en €5. In de app kun je zien welke winkels de boxen verkopen.