go back
GEZONDHEIDSZORG

Ben je op zoek naar een arts, tandarts, psycholoog of andere medische zorg? Er zijn in Nederland diverse mogelijkheden op het gebied van zorg en zorgverzekeringen, met steun van de overheid, particuliere of humanitaire organisaties.


Mis je hier nog iets?

Laat ons weten wat je nog mist, dan proberen wij de informatie aan te vullen. NB: Dit formulier is bedoeld voor suggesties, niet voor persoonlijke vragen of verzoeken. Je ontvangt geen reactie.
Laatst gewijzigd: donderdag 21 juli 2022

De volgende organisaties geven informatie over COVID-19 in Nederland en een overzicht van de maatregelen die van kracht zijn.

Coronamaatregelen in Nederland

Hoe gaat Nederland om met het coronavirus? Op dit moment gelden er in Nederland geen coronamaatregelen meer. De overheid geeft wel een aantal adviezen om de verspreiding te beperken. Op de website van de Rijksoverheid vind je meer informatie over vaccinaties in Nederland. Klik op onderstaande link voor alle algemene informatie over het coronavirus in Nederland.


Prikken zonder afspraak

Wil je een coronaprik halen zonder afspraak? Kom langs waar en wanneer het jou uitkomt. Op de site van prikken zonder afspraak vind je meer informatie. Neem je legitimatie mee en vul de gezondheidsverklaring (beschikbaar in veel talen) ter plaatse in. Wil je liever een afspraak maken voor de coronaprik? Bel met 0800 7070 (Nederlands en Engels).


GGD (Gemeentelijke of Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst)

Met vragen over corona en andere gezondheidsgerelateerde vragen kun je terecht bij de GGD. Vind hier algemene informatie over de GGD bij jou in de buurt.


Pharos

Pharos biedt informatie over het coronavirus in diverse talen, waaronder Russisch en Oekraïens. De informatie op Pharos wordt regelmatig bijgewerkt.


Vragenovercorona.nl

Heb je vragen over Covid-19 of over de vaccinatie(s)? Dan kan je bij vragenovercorona.nl terecht om jouw vragen te stellen aan een zorgprofessional. Het is mogelijk om in meerdere talen te spreken.

Er is een speciaal telefonische spreekuur voor vluchtelingen uit Oekraïne. Het spreekuur is op dinsdag en donderdag van 14.00 tot 18.00 uur.

Meer informatie staat op de website. Het telefoonnummer is gratis te bereiken via 0800 7707707.