go back
ONDERDAK

Huisvesting voor vluchtelingen (overheids- en privé-initiatieven)


Mis je hier nog iets?

Laat ons weten wat je nog mist, dan proberen wij de informatie aan te vullen. NB: Dit formulier is bedoeld voor suggesties, niet voor persoonlijke vragen of verzoeken. Je ontvangt geen reactie.
Laatst gewijzigd: dinsdag 12 juli 2022

Er zijn verschillende regionale initiatieven die onderdak voor vluchtelingen regelen.

Welsaam (Gemeente Wageningen)

Op deze website vind je een overzicht van initiatieven voor vluchtelingen uit Oekraïne in Wageningen. Ook vind je er een ondersteuningslijn (Nederlands en Engels) voor algemene en huisvestingsgerelateerde vragen.


Particuliere opvang van Oekraïners in Twente

Op deze website vind je een overzicht van initiatieven voor vluchtelingen uit Oekraïne in Twente. In samenspraak met de gemeente Enschede organiseert dit initiatief particuliere opvang en activiteiten voor vluchtelingen uit Oekraïne.


IWCN (International Welcome Center North) - (Groningen, Friesland, Drenthe)

Op deze website levert het IWCN Engelstalige informatie relevant voor de regio's Groningen, Friesland & Drenthe met betrekking tot noodopvang, legaal verblijf, nieuws, manieren om te helpen, overheidsinformatie, en andere nuttige links.


Onderdak in Rotterdam

Op deze website vind je een overzicht van initiatieven voor vluchtelingen uit Oekraïne in Rotterdam. Op de website vind je onder andere informatie over opvang, registratie, werk en zorg in Rotterdam. Daarnaast heeft de gemeente Rotterdam een ontmoetingsplek ‘Oekraïens huis’ gecreëerd voor vluchtelingen uit Oekraïne.

Het Oekraïens huis Pleinweg 196A 3083 EV Rotterdam