go back
MOBIEL & INTERNET

Verbonden blijven in Nederland is eenvoudig! Deze mobiele telefoonnetwerken, mobiele providers, (gratis) wifi- en internetproviders kunnen je helpen.


Mis je hier nog iets?

Laat ons weten wat je nog mist, dan proberen wij de informatie aan te vullen. NB: Dit formulier is bedoeld voor suggesties, niet voor persoonlijke vragen of verzoeken. Je ontvangt geen reactie.
Laatst gewijzigd: woensdag 9 november 2022

Telefoonaanbieders

VodafoneZiggo biedt tot eind december 2022 gratis (mobiel) bellen en sms’en van Nederland naar Oekraïne en andersom. Ook KPN biedt tot, ten minste, eind december gratis bellen en sms’en naar Oekraïne.

Bij T-mobile is er geen gratis bel en sms service naar Oekraïne meer. Vanaf 1 oktober geldt voor bellen en sms’en vanuit Nederland naar Oekraïne tijdelijk het laagste internationale tarief van € 0,23 per minuut en € 0,07 per sms. Bellen en sms’en vanuit Oekraïne naar Nederland blijft wel gratis.

Een overzicht van alle telecomaanbieders:

  • KPN

  • Vodafone

  • T-Mobile

  • Tele2

  • Expat mobiel

  • Youfone

  • Simpel

Op de website van Expatica vind je een overzicht van Nederlandse simkaarten en waar deze te verkrijgen zijn.


Je telefoon opladen

Het Nederlandse stroomnet werkt op 230 volt. Stekkeraansluitingen zijn hetzelfde als in Oekraïne.


Wifi & internet

De dekking van de mobiele netwerken in Nederland is over het algemeen goed, vooral in de stedelijke gebieden. Bibliotheken, cafés en restaurants, vestigingen van de McDonald's en Starbucks en vele anderen in het hele land bieden gratis wifi aan. Op de grotere treinstations zijn gratis wifi hotspots van KPN te gebruiken. Let op: deze netwerken zijn onbeveiligd. Het is verstandig een VPN-verbinding te gebruiken op deze open wifi netwerken.


Tweedehands telefoons

Ben je op zoek naar een tweedehands of refurbished mobiele telefoon? Voor refurbished telefoons zijn er een aantal betrouwbare verkooppunten met het Keurmerk Refurbished, zoals Leapp, Renewd, of iUsed. Voor tweedehands telefoons kun je kijken op bijvoorbeeld Marktplaats of Facebook Marketplace. Hier bestaat geen keurmerk voor.


Kijk Ukraina 24 vanuit Nederland

Wil je het nieuws uit Oekraïne blijven volgen in Nederland? In alle tv-pakketten van Ziggo is tijdelijk de nieuwszender Ukraina 24 te zien op kanaal 502. Bezoek de website voor meer informatie.


Nickelodeon Ukraine

Vanaf 1 juni is Nickelodeon Ukraine te zien op kanaal 313 in alle tv-pakketten van Ziggo. Deze zender zal non-stop programma’s voor kinderen van alle leeftijden uitzenden. Bezoek de website voor meer informatie (alleen in het Nederlands).