Hotline support
go back
NIET-OEKRAÏENSE NATIONALITEIT

Op deze pagina vind je informatie over ontheemden uit Oekraïne, die niet de Oekraïense nationaliteit bezitten. Daarnaast staat er ook informatie die belangrijk is voor je verblijf in Nederland, ongeacht of je de Oekraïense nationaliteit bezit.


Mis je hier nog iets?

Laat ons weten wat je nog mist, dan proberen wij de informatie aan te vullen. NB: Dit formulier is bedoeld voor suggesties, niet voor persoonlijke vragen of verzoeken. Je ontvangt geen reactie.
Laatst gewijzigd: woensdag 14 december 2022

Er zijn verschillende gratis trainingen en cursussen beschikbaar voor vluchtelingen.

WURth-while-Universiteit Wageningen

WUR biedt vluchtelingen en asielzoekers de kans om vakken te volgen aan de Universiteit van Wageningen. De vakken worden gegeven in het Nederlands en Engels op BSc en MSc.niveau op het gebied van: Agrotechnology and Food sciences, Animal sciences, Environmental sciences, Plant sciences and Social sciences.


InclUUsion

Vluchtelingen en asielzoekers die Engels goed beheersen en in hun thuisland aan de universiteit hebben gestudeerd, kunnen gratis BSc vakken volgen aan de Universiteit van Utrecht


Leiden University via Coursera

Leiden University biedt gratis online onderwijs, verzorgd door de beste docenten op hun vakgebied.


Leiden University via Future Learn

Leiden University biedt gratis online onderwijs, verzorgd door de beste docenten op hun vakgebied.


TU/enable

TU/enable biedt nieuwkomers in de provincie Noord-Brabant de kans om gratis deel te nemen aan een aantal bachelorvakken


Radboud Universiteit

De Radboud Universiteit verwelkomt alle nieuwkomers met een academische achtergrond en een geschikte beheersing van het Engels of Nederlands om zich aan te melden voor bachelorvakken van geselecteerde opleidingen en gratis deel te nemen.


HackYourFuture

HackYourFuture is een gratis onderwijsprogramma om te leren programmeren. De opleiding duurt 7 maanden en is bedoeld voor getalenteerde vluchtelingen en andere kansarme groepen met beperkte toegang tot onderwijs en de arbeidsmarkt.