Hotline support
go back
Ukrainian passport

Laatst gewijzigd: 7-12-2022 15:48

Gepubliceerd op: 6-7-2022 13:10

Bewijs van verblijf ophalen bij de IND

Sinds 4 juli is het mogelijk voor vluchtelingen uit Oekraïne die onder de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn vallen om hun bewijs van verblijf op te halen. Daarvoor kunnen ze een afspraak maken bij één van de ophaallocaties van de IND.

De IND is begonnen met de uitgifte van bewijzen van verblijf. De komende tijd werkt de IND hard om 6 ophaallocaties op te zetten door heel Nederland, waar vluchtelingen uit Oekraïne terecht kunnen om hun bewijs van verblijf te halen. Op dit moment zijn er al twee locaties open:

  • De Brabanthallen in Den Bosch; en

  • De Broodfabriek in Rijswijk.

Ook in Assen is het vanaf 18 juli mogelijk om langs te gaan. Daarnaast is de IND bezig met het opzetten van een ophaallocatie in regio Amsterdam. Op onze website vind je de meest recente informatie over de afsprakenplanner, de afhaallocaties en andere belangrijke veranderingen. Hou deze pagina dus goed in de gaten.

Vluchtelingen uit Oekraïne krijgen een bewijs van verblijf in de vorm van een sticker in hun paspoort, een sticker op een los vel of een pasje, afhankelijk van hun situatie. Via de website van RefugeeHelp kun je een afspraak maken. Daar vind je ook meer informatie over hoe de afspraak in zijn werk gaat.

Let op: De afsprakenplanner is momenteel erg vol. Er worden continu nieuwe tijdsloten toegevoegd, dus hou de afsprakenplanner in de gaten. Zit er geen locatie of tijd tussen voor je? Bekijk de afsprakenplanner dan later nogmaals. De IND streeft er naar om iedereen vóór 1 september 2022 in de gelegenheid te stellen zijn of haar bewijs van verblijf op te halen.

Deel dit nieuwsbericht op sociale media