go back
calendar

Laatst gewijzigd: 9-8-2022 12:21

Gepubliceerd op: 4-8-2022 13:34

Deadline bewijs van verblijf verlengd

Heb je nog geen bewijs van verblijf? Maak je dan geen zorgen. De IND wil iedereen voor 1 september 2022 een bewijs van verblijf te geven, maar zal ook na 1 september 2022 doorgaan met het afgeven van het bewijs van verblijf.

De overgangsperiode waarbinnen vluchtelingen uit Oekraïne hun bewijs van verblijf moeten ophalen is namelijk verlengd tot 31 oktober 2022. Dat betekent dat vluchtelingen uit Oekraïne, die vallen onder de Richtlijn Tijdelijke Bescherming, tot 31 oktober 2022 kunnen werken in Nederland zonder bewijs van verblijf en zonder tewerkstellingsvergunning. Dat heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekend gemaakt.

Voorheen stond de deadline op 1 september 2022, maar deze is nu verlengd. Als je dus op 1 september 2022 nog geen bewijs van verblijf hebt, kun je gewoon blijven werken en wonen in Nederland. De IND blijft net zo lang doorgaan met het uitdelen van het bewijs van verblijf totdat iedereen een afspraak heeft kunnen maken om het bewijs van verblijf op te halen.

Heb je nog geen afspraak voor het ophalen van je bewijs van verblijf? Maak je geen zorgen. Dit heeft geen gevolgen voor je verblijf in Nederland. Kijk op de afsprakenplanner van de IND om een afspraak te maken. Staat er geen tijdslot voor jou tussen? Hou de afsprakenplanner en de RefugeeHelp update pagina goed in de gaten. De IND voegt dagelijks nieuwe tijdsloten toe.

Wil je meer informatie over het ophalen van het bewijs van verblijf? Kijk op de informatie pagina op RefugeeHelp.

Deel dit nieuwsbericht op sociale media