go back
Gratis kinderboeken met Better Time Stories

Laatst gewijzigd: 7-11-2022 10:24

Gepubliceerd op: 28-10-2022 13:33

Gratis kinderboeken door Better Time Stories

Gevluchte kinderen uit Oekraïne kunnen via Better Time Stories gratis kinderboeken ontvangen. De (luister)boeken verbinden gescheiden families met elkaar door een luister- en opneemfucntie. De organisatie Better Time Stories hoopt hiermee steun te bieden aan kinderen en hen welkom te heten in hun nieuwe omgeving. 

Door donaties kan Better Time Stories een cadeaupakket voor een kind samenstellen. Het pakket bevat een pakket van vijf interactieve prentenboeken over thema’s als troost, liefde en optimisme. De boeken zijn geschreven door Oekraïense auteurs. Het bijzondere is dat ieder boek ook beschikbaar is als luisterboek. Achtergebleven familieleden kunnen het verhaal via een app inspreken en opnemen. Kinderen horen dan de stem van het familielid zodat ze het boek samen, op afstand, kunnen lezen. 

Alle prentenboeken en luisterboeken zijn tweetalig: in het Oekraïens en in de taal van het land waar de kinderen nu verblijven. Dit helpt niet alleen om kennis te maken met de nieuwe omgeving, maar ook om een nieuwe taal te leren. 

Als gezin met tijdelijk verblijf in Nederland, Vlaanderen (België), Duitsland of Oostenrijk kun je een gratis pakket aanvragen. Na de aanvraag gaat Better Time Stories aan de slag om een donor te vinden zodat er een boekenpakket wordt verzonden.

Wil je een boekenpakket aanvragen? Kijk dan op de website van Better Time Stories.

Deel dit nieuwsbericht op sociale media