Hotline support
go back
Piggy bank

Laatst gewijzigd: 7-12-2022 15:48

Gepubliceerd op: 6-7-2022 13:13

Gratis contante hryvnia wisselen

Sinds 15 juni 2022 kunnen Oekraïense vluchtelingen eenmalig maximaal 10.000 hryvnia omwisselen voor euro’s. Dit kan tot 15 september gratis bij een vestiging van GWK Travelex.

De regeling geldt alleen voor vluchtelingen met de Oekraïense nationaliteit van 18 jaar of ouder. Zij kunnen biljetten van UAH 100 of hoger omwisselen voor euro’s. Muntgeld kan helaas niet worden gewisseld.

Biometrisch paspoort

Om geld te wisselen, heb je een biometrisch paspoort nodig. Het document moet namelijk te scannen zijn bij GWK Travelex. Met een handgeschreven paspoort is het op dit moment dus niet mogelijk om geld te wisselen.

Wisselkoers

De koers waartegen het geld wordt gewisseld staat niet vast. Met de Oekraïense centrale bank is de afspraak gemaakt dat zij per week de wisselkoers kunnen vaststellen. Op dit moment is de koers ongewijzigd gebleven ten opzichte van de start van de regeling. Mocht dit veranderen, dan wordt het gepubliceerd op onze pagina over Oekraïens geld wisselen.

Via de website van GWK Travelex vind je een filiaal bij jouw in de buurt. Op onze pagina over financiën vind je alle informatie over Oekraïens geld wisselen.

Deel dit nieuwsbericht op sociale media