Thema's

show menu options
Nederlands (Dutch)Hotline support
go back
Oekraïense hryvnia

Laatst gewijzigd: 6-3-2023 15:29

Gepubliceerd op: 8-9-2022 12:16

Kosteloos geld wisselen verlengd; nu ook met verblijfsvergunningen

De mogelijkheid om éénmalig kosteloos maximaal 10.000 contante hryvnia om te wisselen voor euro's is met drie maanden verlengd. Hierdoor kun je nog tot 15 december bij vestigingen van GWK Travelex terecht om zonder extra kosten geld te wisselen. 

Deze mogelijkheid was er al voor vluchtelingen met de Oekraïense nationaliteit. Het kabinet heeft nu besloten dat ook personen met een permanente of tijdelijke Oekraïense verblijfsvergunning hiervoor in aanmerking komen. Deze Oekraïense verblijfsvergunningen moeten wel geldig zijn geweest op 23 februari 2022.

De Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) hoopt vluchtelingen uit Oekraïne op uiterlijk 31 oktober 2022 van een verblijfsdocument te voorzien. Wanneer dit gelukt is, kun je alleen nog via deze regeling geld omwisselen als je een tijdelijk verblijfsdocument van de IND hebt.  

In de voorwaarden van de regeling van het kabinet stond eerst dat personen met een verlopen Oekraïens identiteitsbewijs, voorzien van een sticker van de IND, op bepaalde tijdstippen hryvnia-biljetten konden wisselen bij GWK Travelex. Dit bleek niet mogelijk. Hierdoor kunnen mensen met een handgeschreven (cyrillisch) paspoort niet gebruikmaken van de regeling. 

Op de pagina 'geld wisselen' vind je meer informatie over het omwisselen van hvrynia's.

Deel dit nieuwsbericht op sociale media