Hotline support
go back
Oekraïense vlag

Laatst gewijzigd: 7-12-2022 15:48

Gepubliceerd op: 19-7-2022 10:56

Mobiele dienstverlening Oekraïense ambassade

De Oekraïne ambassade gaat de komende weken op zaterdag het land in voor hun dienstverlening aan Oekraïners. Zaterdag 23 juli komt de ambassade naar Almelo.

De exacte locatie is nog niet bekend. Hou hiervoor de Facebook-pagina van de Oekraïense ambassade in de gaten. De week erna, op 30 juli, komt de ambassade naar Groningen. 

De consulaire afdeling van de Oekraïense ambassade in Den Haag helpt Oekraïners met het volgende: 

  • Het regelen van een certificaat voor Oekraïners die alleen een binnenlands paspoort hebben;

  • Het bijschrijven van een kind in het paspoort van de ouders;

  • Het verlengen van verlopen paspoorten; en

  • Het regelen van verklaringen die Oekraïners nodig hebben voor zaken rond hun woning of werk.

Voor het certificaat en het bijschrijven van een kind in een paspoort zijn twee paspoortfoto’s nodig. Voor de bijschrijving van het kind in het paspoort moet de ouder bovendien de geboorteakte van het kind meenemen. 

Afgelopen zaterdag was de ambassade ook aanwezig in Eindhoven. Daar was ook een mobiel team van Bunq aanwezig voor het openen van bankrekeningen. 

Let op: Nieuwe paspoorten kunnen wel aangevraagd worden, maar er is geen zicht op wanneer die afgegeven kunnen worden, omdat de paspoorten uit Kiev moeten komen en er op dit moment geen paspoorten verstuurd worden. Bovendien kan de Oekraïense ambassade niets betekenen voor vluchtelingen uit Oekraïne met een andere nationaliteit dan de Oekraïense.  

Deel dit nieuwsbericht op sociale media