go back
COVID-19-vaccin (Pexels)

Laatst gewijzigd: 6-10-2022 07:38

Gepubliceerd op: 5-10-2022 14:37

Nieuwe COVID-19-vaccinatieronde gestart

De GGD'en (Gemeentelijke Gezondheidsdiensten) zijn een nieuwe vaccinatieronde gestart om de bescherming tegen COVID-19 te vergroten. Als eerste zijn mensen met een hoger risico op ernstige symptomen en mensen die nog niet eerder een vaccin hebben gehad aan de beurt. Daarna mag iedereen boven de 12 jaar, die dat wil, een afspraak maken bij de GGD.  

Mensen die tot de risicogroep behoren, worden via hun huisarts uitgenodigd voor een herhaalprik. Het gaat hierbij om mensen die door een ziekte of aandoening een groter risico hebben om ernstig ziek te worden van COVID-19. Denk jij dat je tot de risicogroep behoort maar weet jouw huisarts dat nog niet? Neem dan contact op met je huisarts als je een vaccin wilt halen. 

Iedereen die zich kortgeleden heeft ingeschreven in het Basisregistratie Personen (BRP) krijgt een uitnodigingsbrief speciaal voor nieuwkomers. Deze brieven worden maandelijks verstuurd.

Wie nog niet eerder een COVID-19-vaccinatie heeft gehaald, mag hier nu al een afspraak voor maken. Dit kun je doen door te bellen naar (0800) 70 70. 

Heb jij de eerste ronde vaccins al gehad? Het is de bedoeling dat deze groep mensen (van 12 jaar of ouder) vanaf eind oktober in aanmerking komt voor een herhaalprik. Hierover publiceert het RIVM later nog aanvullende informatie. 

Nieuwe vaccins:

De vaccins van Moderna en Pfizer zijn aangepast om beter te beschermen tegen meer varianten van het coronavirus. De vernieuwde vaccins beschermen tegen het de oorspronkelijke variant en tegen de omikronvariant. Voor meer informatie over deze nieuwe vaccins en de herhaalprik kan je terecht op de website van het RIVM

Wil je meer informatie over de bestrijding van COVID-19 in Nederland? Kijk dan naar de RefugeeHelp-categorie Gezondheidszorg.

Deel dit nieuwsbericht op sociale media