go back

Laatst gewijzigd: 1-9-2022 14:06

Gepubliceerd op: 1-9-2022 12:33

Tot half oktober geen verblijfsstickers verkrijgbaar

Vanaf maandag 5 september kun je tijdelijk geen verblijfssticker ophalen bij de IND. Dit komt doordat de stickers op zijn. De IND verwacht dat er vanaf half oktober weer stickers beschikbaar zijn. Vanaf half oktober kunnen ook weer afspraken gemaakt worden met de afsprakenplanner. Als je op dit moment nog geen sticker hebt, heeft dit geen gevolgen voor je verblijf, de opvang of mogelijkheden om te werken in Nederland.

Met de verblijfssticker kun je aantonen dat je als Oekraïense vluchteling rechtmatig in Nederland verblijft. De afgelopen weken heeft de IND meer dan 40.000 stickers uitgereikt.

Tijdelijk geen stickers beschikbaar

De IND heeft tijdelijk geen verblijfsstickers beschikbaar, doordat de levering van stickers vertraging heeft opgelopen. Dit komt door een tekort aan grondstoffen die nodig zijn voor het maken van de sticker.

Dit betekent dat het vanaf 5 september niet meer mogelijk is een sticker op te halen. Als de IND zekerheid heeft over de leveringsdatum, zal het weer mogelijk zijn om een afspraak in te plannen. De IND verwacht dat dit rond half oktober zal zijn.

Gevolgen voor vluchtelingen uit Oekraïne

Heb je nog geen bewijs van verblijf? Je hoeft je geen zorgen te maken. De IND probeert iedereen die er recht op heeft voor 31 oktober 2022 van een sticker te voorzien. 

Eerder was de sticker vanaf 1 september nodig om te kunnen werken. Die datum is verschoven naar 31 oktober 2022. Als het de IND het niet lukt om voor 31 oktober iedereen van een sticker te voorzien, hoef je je alsnog geen zorgen te maken.

Vragen?

Heb je vragen? Bel dan naar het telefoonnummer van de IND: +31 88 043 04 30.

Let op: de website RefugeeHelp wordt onderhouden door VluchtelingenWerk Nederland. VluchtelingenWerk is niet verantwoordelijk voor het stickerproces. Voor vragen over het proces kun je het best bij de IND terecht.

Deel dit nieuwsbericht op sociale media