Thema's

show menu options
Nederlands (Dutch)Hotline support
go back
Participate in the Christmas video of VWN

Laatst gewijzigd: 6-3-2023 15:28

Gepubliceerd op: 14-12-2022 11:46

Doe mee met de kerstvideo van VluchtelingenWerk

Vind je het leuk om te zingen, dansen of om een muziekinstrument te spelen? Doe dan mee met de kerstvideo van VluchtelingenWerk Nederland en deel zo jouw kerstgroet.

Nu de dagen kouder worden en de feestdagen naderen, leek het Zana Naidionova, teamleider Oekraïne van VluchtelingenWerk Nederland, een goed idee om een grote muzikale en vooral feestelijke video te maken. Kinderen door het hele land kunnen via een video laten zien hoe goed ze kunnen zingen, dansen of spelen. Via deze video komt iedereen toch een beetje in de kerstsfeer. “Toen ik het samen met collega's had over aankomende kerstperiode, kwam spontaan dit idee bij me op. Ik heb met een aantal kinderen meteen gewerkt aan een liedje en een dansje. Ik zag gelijk dat deze kinderen het ontzettend mooi vonden om te doen. Ze namen het heel serieus.” 

Zana benoemt dat het, in de donkere dagen voor Kerst, goed is dat kinderen samenkomen en werken aan iets positiefs. Iets dat een beetje licht geeft in de donkere tijd. Ook is verbinding een belangrijk thema voor Zana: “We hopen dat we met deze actie Oekraïense en Nederlandse kinderen samenbrengen. Daarnaast is het voor Oekraïense kinderen goed om te weten dat ze niet alleen zijn. Dat zij steun kunnen vinden bij elkaar.” 

Van alle ingestuurde filmpjes wordt een mooie compilatie gemaakt. “We hopen dat de video veel wordt gedeeld, zodat zo veel mogelijk mensen een kerstgroet ontvangen”, benoemt Zana. 

Hoe doe je mee? Het liedje dat wordt gezongen heet ‘Радуйтеся Усі Люди'. Het originele liedje vind je hier. Een voorbeeldfilmpje van de opdracht vind je via deze link. Een ander voorbeeld vind je hier. Onder dit artikel vind je de tekst van het liedje. Pak een camera of telefoon en zing, dans of speel mee. Als je de video hebt opgenomen, kun je deze opsturen naar dit telegram kanaal. Na 1 januari worden alle video’s verzameld en samengevoegd tot één grote feestelijke video. Heb jij voor 1 januari ook een video gestuurd? Dan krijg jij het eindresultaat ook toegestuurd. 

Op woensdag 21 december om 15.00 uur kun je een livestream volgen van kinderen die meezingen en dansen met het kerstliedje. De livestream volg je via dit Youtube-kanaal.

Heel veel succes en plezier!

De tekst van het liedje is: Радуйтеся усі люди, Радість з неба вам хай буде

Приспів:

Веселая вам новина: Породила Діва Сина, Марія! Марія! Марія!

До ясел всі поспішаймо Славу й честь Йому віддаймо. Приспів

Будьмо щирі та багаті На добро завжди завзяті. Приспів

------------------------------------

Raduytesya usi lyudy, Radistʹ z neba vam khay bude Veselaya vam novyna: Porodyla Diva Syna, Mariya! Mariya! Mariya! 

Do yasel vsi pospishaymo Slavu y chestʹ Yomu viddaymo. Budʹmo shchyri ta bahati Na dobro zavzhdy zavzyati. 

Deel dit nieuwsbericht op sociale media