go back

Laatst gewijzigd: 10-10-2022 08:50

Gepubliceerd op: 6-10-2022 07:38

Weer mogelijk om verblijfsstickers op te halen bij IND

Wie nog geen verblijfssticker heeft, kan vanaf vandaag weer een afspraak maken bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Met het bewijs van verblijf kun je aantonen dat je als vluchteling uit Oekraïne rechtmatig in Nederland verblijft. Daarnaast heb je het bewijs binnenkort nodig om te kunnen werken.

Vorige maand liet de IND weten tijdelijk te stoppen met het uitdelen van verblijfsstickers. Dit kwam door een vertraging in de levering, door een tekort aan grondstoffen voor het maken van de stickers. Inmiddels is dat probleem opgelost en kunnen er weer afspraken worden gemaakt via de afsprakenplanner.

Na het inplannen van een afspraak kan het bewijs van verblijf tussen 12 en 31 oktober worden opgehaald in Amsterdam, Rotterdam of Assen. De IND probeert iedereen die er recht op heeft voor 31 oktober 2022 van een bewijs van verblijf te voorzien. 

Eerder was het bewijs van verblijf vanaf 1 september nodig om te kunnen werken. Die datum is verschoven naar 31 oktober 2022. Als het de IND het niet lukt om voor 31 oktober iedereen van een bewijs van verblijf te voorzien, hoef je je geen zorgen te maken. De IND gaat door met het uitdelen van het bewijs van verblijf, totdat iedereen is voorzien.

Voor mensen die zich eind oktober of later inschrijven bij een gemeente, geldt dat ze na 31 oktober nog steeds een bewijs van verblijf kunnen krijgen. Het is nog niet duidelijk hoe en waar mensen hiervoor een afspraak kunnen maken. Zodra de IND daar meer duidelijkheid over heeft, melden wij dat ook op RefugeeHelp.

Let op: de website RefugeeHelp wordt onderhouden door VluchtelingenWerk Nederland. VluchtelingenWerk is niet verantwoordelijk voor het proces omtrent het bewijs van verblijf. Voor vragen over het proces kun je bij de IND terecht.

Deel dit nieuwsbericht op sociale media