Hotline support
go back
Refugees

Laatst gewijzigd: 7-12-2022 15:47

Gepubliceerd op: 6-7-2022 13:10

Logeren bij een gastgezin via RefugeeHomeNL

RefugeeHomeNL is een initiatief van het Nederlandse Rode Kruis, VluchtelingenWerk Nederland, Leger des Heils en Takecarebnb om veilige opvang voor vluchtelingen te organiseren. Je kunt je bij RefugeeHomeNL registreren, dan krijg je hulp bij het vinden van een gastgezin dat jou en je familie onderdak kan bieden.

Je kunt voor drie maanden bij het gastgezin blijven. Daarna kun je, in overleg met het gastgezin, besluiten langer te blijven. Als dat niet mogelijk of gewenst is, kun je - met hulp van RefugeeHomeNL en/of de gemeente - een nieuw onderkomen zoeken.

RefugeeHomeNL screent alle gastgezinnen die zich aanmelden. Dit doen ze door middel van interviews, zodat ze kunnen oordelen of een gastgezin geschikt is en vluchtelingen een veilig en comfortabel thuis kan bieden. Daarnaast moeten alle gastgezinnen een Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen, een extra maatregel om ervoor te zorgen dat je als vluchteling goed terecht komt.

Je kunt je op een fysieke locatie aanmelden, maar dit kan ook online. Op onze website vind je nog veel meer informatie over huisvesting in Nederland.

Deel dit nieuwsbericht op sociale media