Hotline support
go back
swimming

Laatst gewijzigd: 7-12-2022 15:48

Gepubliceerd op: 5-8-2022 08:45

Zwemmen in Nederland

Tijdens de warme zomerdagen zoeken veel mensen verkoeling bij het zwembad, de vele Nederlandse meren, rivieren of aan zee. Het is belangrijk om bewust te zijn van de risico’s zodat je goed voorbereid kan gaan zwemmen.

Er is heel veel water in Nederland, dus het is handig als je kan zwemmen. Naast zwemveilig zijn, is het voor veel kinderen en volwassenen ook een sociale activiteit om naar stranden, rivieren, zwembaden of meren te gaan. Het is daarom belangrijk voor Oekraïense kinderen dat zij, net als Nederlandse kinderen, kunnen zwemmen.

Kunnen jij of je kinderen nog niet zwemmen, maar wil je het graag leren? Ga dan op zwemles. Zo kun je een goede zwemmer worden. Gemeenten kunnen vaak helpen bij het betalen van zwemlessen. Informeer bij jouw gemeente wat de beschikbare regelingen zijn. Wil je ook zwemveilig worden? Kijk dan de Oekraïense video van Juf NaTAALka over zwemmen in Nederland of kijk op onze pagina Zwemmen in Nederland vind je alle informatie over zwemlessen en zwemveiligheid in Nederland.

Deel dit nieuwsbericht op sociale media