Hotline support
go back
ACTIVITEITEN

Er zijn veel organisaties en initiatieven die activiteiten voor vluchtelingen organiseren (sport, theater, kinder evenementen, etc.). Help mee als vrijwilliger bij een van de vele organisaties.


Mis je hier nog iets?

Laat ons weten wat je nog mist, dan proberen wij de informatie aan te vullen. NB: Dit formulier is bedoeld voor suggesties, niet voor persoonlijke vragen of verzoeken. Je ontvangt geen reactie.
Laatst gewijzigd: woensdag 7 december 2022

TeamUp

TeamUp is een gezamenlijk programma van Save the Children, UNICEF en War Child. Via TeamUp worden sport- en spelactiviteiten georganiseerd voor kinderen in opvanglocaties en scholen.


Fietsersbond

Diverse lokale organisaties geven fietslessen aan nieuwkomers. Geef je op als fietsdocent via de fietsersbond, en help vluchtelingen, ouderen of kinderen met fietslessen.


Stichting Welkom in Utrecht

Deze stichting brengt vluchtelingen die in Utrecht wonen in contact met mensen uit de regio en andersom. Er worden activiteiten aangeboden voor, door en met vluchtelingen. Als inwoner van Utrecht kun je daar op verschillende manieren aan bijdragen.


Den Haag Doet

Den Haag Doet organiseert activiteiten voor vluchtelingen uit Oekraïne in de Haagse regio zoals kunst- en muziek workshops, & activiteiten voor kinderen.


Welcome App

De Welcome App verbindt nieuwkomers, locals en organisaties aan elkaar. In de gratis app kunnen nieuwkomers activiteiten in de buurt vinden, chatten met buurtgenoten of hun weg vinden naar een opleiding of werk. Wil je ons hierbij helpen of ken je mensen die zich bij het netwerk willen aansluiten, download dan de app.


NLvoorelkaar

NLvoorelkaar is het grootste online platform voor vrijwillige inzet in Nederland gekoppeld aan zo'n 60 lokale platforms. Mensen die willen helpen kunnen in het overzicht van vrijwilligersklussen eenvoudig vinden waar zij hun tijd en talent in kunnen zetten.


Leger des Heils

Het Leger des Heils helpt met het ondersteunen van gastgezinnen die vluchtelingen uit Oekraïne opvangen. De organisatie is op zoek naar vrijwilligers die gastgezinnen begeleiden en beschikbaar zijn voor alle praktische vragen. Op de website is meer informatie te vinden.


BOOST Amsterdam

Ben jij woonachtig in (de buurt van) Amsterdam en wil je vrijwilliger worden bij een leuke en unieke ontmoetingsplek? Bij BOOST Amsterdam worden verschillende activiteiten aangeboden zoals taallessen, sporten, naaien en samen lunchen. Ben je geïnteresseerd? Stuur een mail naar info@boostamsterdam.nl of kijk op de website via onderstaande link.


Oekraïners aan Tafel

Via Eet Mee kun je vluchtelingen uit Oekraïne bij jou thuis ontvangen om samen te eten en te praten. Je kookt iets lekkers voor je gasten of doet dat samen met hen, zodat ze weer even warmte ervaren en in een huiselijke omgeving zijn. Meld je via de site hieronder aan.