Hotline support
go back
BUDDIES

Wil jij je (vrijwillig) inzetten voor vluchtelingen? Er zijn veel initiatieven waar jij je bij aan kunt sluiten.


Mis je hier nog iets?

Laat ons weten wat je nog mist, dan proberen wij de informatie aan te vullen. NB: Dit formulier is bedoeld voor suggesties, niet voor persoonlijke vragen of verzoeken. Je ontvangt geen reactie.
Laatst gewijzigd: woensdag 7 december 2022

Om de vluchtelingen te verwelkomen en met hen in contact te komen, kan je bij een van de onderstaande organisaties terecht.

✔️ VluchtelingenWerk

VluchtelingenWerk staat in elk asielzoekerscentrum in Nederland klaar met een team van medewerkers en vrijwilligers om vluchtelingen op te vangen. Help jij mee?


🏡 Welcome App

De Welcome App verbindt nieuwkomers, locals en organisaties aan elkaar. In de gratis app kunnen nieuwkomers activiteiten in de buurt vinden, chatten met buurtgenoten of hun weg vinden naar een opleiding of werk. Wil je hierbij helpen of ken je mensen die zich bij het netwerk willen aansluiten, download dan de app.


📚 UAF

UAF begeleidt vluchtelingen bij hun studie en het vinden van een baan op de Nederlandse arbeidsmarkt. Ze zoeken mentoren waarbij vluchtelingen terecht kunnen met vragen over bijvoorbeeld het onderwijssysteem of het voorbereiden van een studieopdracht


RefugeeFriend

De app RefugeeFriend verbindt locals met vluchtelingen om ze te ondersteunen waar nodig. Voorzieningen zoals onderdak, water, eten, sanitaire voorzieningen, medische zorg en transport kunnen worden aangeboden op de app. Wil je deelnemen? Meld je dan via de app.


Buddy to Buddy

BuddytoBuddy koppelt vluchtelingen en Nederlanders 1-op-1 aan elkaar en organiseert laagdrempelige groepsactiviteiten. Meld je aan als buddy.


New Dutch Connections

New Dutch Connections helpt en ondersteunt vluchtelingen bij het (her)ontdekken en ontwikkelen van hun talenten. Wil jij een vluchteling op weg helpen in Nederland? Word dan maatje bij een ToekomstAcademie bij jou in de buurt.


Refugeecompany

Refugee Company heeft leer- & werkprogramma's voor mensen met een vluchtelingenachtergrond. Ook kan je buddy worden in hun connectors-programma.


NLvoorelkaar

NLvoorelkaar is het grootste online platform voor vrijwillige inzet in Nederland gekoppeld aan zo'n 60 lokale platforms. Mensen die willen helpen kunnen in het overzicht van vrijwilligersklussen eenvoudig vinden waar zij hun tijd en talent in kunnen zetten.


Help380

Er wordt hulp geboden in de vorm van het vinden van buddies, onderdak, voedsel, andere benodigdheden en vervoer. Heb je een logeerkamer in huis? Je eigen restaurant of winkel? Kun je ritten geven? Als je extra middelen hebt die kunnen worden gedeeld met vluchtelingen uit Oekraïne en hulpzoekers, kun je ze rechtstreeks aanbieden via Help380.