Hotline support
go back
GEZONDHEIDSZORG

Hieronder vind je een overzicht van organisaties die vluchtelingen (geestelijke) gezondheidszorg verlenen. Hoewel je voor sommige activiteiten een medische vergunning of opleiding nodig hebt, zijn er genoeg mogelijkheden voor vrijwilligers zonder licentie.


Mis je hier nog iets?

Laat ons weten wat je nog mist, dan proberen wij de informatie aan te vullen. NB: Dit formulier is bedoeld voor suggesties, niet voor persoonlijke vragen of verzoeken. Je ontvangt geen reactie.
Laatst gewijzigd: woensdag 7 december 2022

De onderstaande organisaties leveren eerste hulp (EHBO) of gezondheidszorg aan vluchtelingen.

Rode Kruis

Het Rode Kruis biedt hulp aan mensen in nood. Overal ter wereld. Ze helpen ook actief bij het opsporen van familieleden, vrienden en bekenden die vermist zijn. Geef je hier op om vrijwilliger te worden bij het Rode Kruis.


Dokters van de Wereld

Dokters van de Wereld helpt mensen die uitgesloten zijn van gezondheidszorg: zij rijden met hun 'Zorgbus' langs diverse opvanglocaties om mobiele zorg te verlenen. Dit initiatief zoekt vrijwilligers met of zonder een medische achtergrond om voorlichting te geven over zorg in Nederland, of BIG-geregistreerde medici om spreekuren te leiden.


Stichting Bootvluchteling

Stichting Bootvluchteling verzorgt medische en psychosociale hulp voor vluchtelingen aan de grenzen van Europa. Je kan je aanmelden als vrijwilliger om vluchtelingen uit Oekraïne te helpen.


Verleen mondzorg aan vluchtelingen

Zou jij graag tandheelkundige hulp willen verlenen aan vluchtelingen uit Oekraïne? Als je je inschrijft kom je op een uitgebreide lijst van tandartspraktijken die vluchtelingen uit Oekraïne kunnen behandelen. Meld je aan via deze link.


Huisarts voor Vluchteling

Ben je huisarts en kan jij vluchtelingen uit Oekraïne helpen? Huisarts voor Vluchteling brengt in kaart welke huisartsen ruimte hebben om vluchtelingen te helpen tijdens het spreekuur. Via de website kan je als eigenaar van een huisartsenpraktijk je aanmelden om deze mensen te helpen.