go back
GEZONDHEIDSZORG

Hieronder vind je een overzicht van organisaties die vluchtelingen (geestelijke) gezondheidszorg verlenen. Hoewel je voor sommige activiteiten een medische vergunning of opleiding nodig hebt, zijn er genoeg mogelijkheden voor vrijwilligers zonder licentie.


Mis je hier nog iets?

Laat ons weten wat je nog mist, dan proberen wij de informatie aan te vullen. NB: Dit formulier is bedoeld voor suggesties, niet voor persoonlijke vragen of verzoeken. Je ontvangt geen reactie.
Laatst gewijzigd: dinsdag 12 juli 2022

De onderstaande organisaties leveren mentale gezondheidszorg aan vluchtelingen.

MIND Korrelatie

MIND Korrelatie biedt gratis en anoniem psychische hulp, zowel online als telefonisch. Meld je aan als vrijwilliger op de onderstaande pagina.


Slachtofferhulp Nederland

Slachtofferhulp Nederland zorgt voor emotionele ondersteuning na een ingrijpende gebeurtenis. Als vrijwilliger bij Slachtofferhulp Nederland geef je praktische, emotionele of juridische ondersteuning aan slachtoffers en help je ze hun leven weer op te pakken.


Wereld Psychologen

Wereld Psychologen biedt vluchtelingen psychologische hulp aan in noodsituaties. Meld je aan als vrijwilliger op de onderstaande pagina.


Centrum Seksueel Geweld

Bij het Centrum Seksueel Geweld werkt een team van professionals samen om slachtoffers van seksueel geweld de hulp te bieden die ze nodig hebben. Vacatures bij het Centrum Seksueel Geweld en de lokale partners zijn hier te vinden.


Crisisopvang "Blijf van mijn Lijf" - Neos organisation

De crisisopvang Blijf van m'n Lijf is een onderdeel van de organisatie Neos, die slachtoffers van huiselijk of relationeel geweld helpt. Zie de onderstaande link voor een overzicht van de vacatures.