go back
WERK

Veel vluchtelingen uit Oekraïne willen graag aan de slag in Nederland. Kijk op deze pagina wat jij als particulier of werkgever kunt doen.


Mis je hier nog iets?

Laat ons weten wat je nog mist, dan proberen wij de informatie aan te vullen. NB: Dit formulier is bedoeld voor suggesties, niet voor persoonlijke vragen of verzoeken. Je ontvangt geen reactie.
Laatst gewijzigd: dinsdag 12 juli 2022

Vluchtelingen worden door onderstaande organisaties geholpen omtrent het vinden van werkgelegenheid.

Als werkgever melden bij het UWV

Vanaf 1 april is het mogelijk om vluchtelingen uit Oekraïne in dienst te nemen. Als werkgever moet je je melden bij het UWV. De contactgegevens om je te melden vind je via de link.


VluchtelingenWerk

VluchtelingenWerk werkt samen met werkgevers die nieuwkomers en vluchtelingen duurzaam werk, goede begeleiding en groeiperspectief bieden. Heeft jouw bedrijf een structureel werkgelegenheidsprogramma (al dan niet in ontwikkeling) voor vluchtelingen? Kijk dan op de website van VluchtelingenWerk hoe we kunnen samenwerken.


Refugee Start Force

Refugee Start Force is een netwerk waar vluchtelingen in contact worden gebracht met Nederlandse vakgenoten, organisaties en bedrijven.


Refugee Talent Hub

De Refugee Talent Hub brengt vluchtelingen en werkgevers bij elkaar met betaalde banen als doel. Ze werken samen met veel bedrijven en bieden praktische informatie voor werkgevers die met vluchtelingen willen werken.


Fursa

Fursa koppelt hoogopgeleid talent met een vluchtelingenachtergrond aan bedrijven. Geef de openstaande vacatures in jouw organisatie op en zij zorgen voor de juiste match met een van hun talenten.


Jobs for Ukraine

Is jouw bedrijf personeel aan het werven en in staat om verhuisondersteuning te bieden aan vluchtelingen uit Oekraïne die getroffen zijn door oorlog? Plaats hier jouw vacatures.


Job Aid for Ukrainian Refugees

Job Aid for Ukrainian Refugees ondersteunt mensen die hun land moesten verlaten en brengt werkzoekenden en werkgevers samen in verschillende landen. Werkgevers kunnen hun vacatures hier plaatsen.


Imagine Ukraine

Imagine Ukraine brengt vluchtelingen uit de oorlog in Oekraïne samen met vrijwilligers en diversity-first bedrijven in heel Europa. Post een beschikbare baan, meld je aan als vrijwillige coach of zoek een kandidaat.


UAtalents

UAtalents verbindt werkgevers met vluchtelingen uit Oekraïne die op zoek zijn naar een baan binnen de EU of daarbuiten.


Hire for Ukraine

Hire for Ukraine is een platform waarop u door de oorlog getroffen vluchtelingen uit Oekraïne kunt inhuren.


Werkgeversservicepunt

Heeft u als MKB-werkgever interesse om vluchtelingen aan te nemen? Neem dan contact op met het werkgeversservicepunt in uw gemeente.