Thema's

show menu options
Nederlands (Dutch)Hotline support
Een arts legt iets uit aan een patiënt

Zo werkt de gezondheidszorg

Laatst gewijzigd: 30-5-2023 13:47
Deel dit artikel

Hier vind je de belangrijkste informatie over gezondheidszorg in Nederland voor vluchtelingen uit Oekraïne.

Zo werkt de zorg in Nederland

Wil je weten hoe de zorg werkt in Nederland? Bekijk hieronder de informatiesheet in het Oekraïens.

Ook kun je vijf korte videoundefineds van Rijnmondveilig over huisartsenzorg, tandartsenzorg en meer bekijken. Deze videoundefineds zijn in een handige afspeellijst verzameld en zijn in het Oekraïens gesproken. De video’s kunnen worden bekeken met Oekraïense ondertiteling of met Nederlandse ondertiteling.

Nederlandse gezondheidszorg

Deze inhoud is gehost door een derde partij (www.youtube.com). Vanwege uw keuze om geen cookies te accepteren linken we alleen door naar YouTube zelf i.p.v. het in onze website zelf te tonen: YouTube.com

Hoe werkt de gezondheidszorg in Nederland

Gratis tolken in de zorg

Heb je een afspraak bij de huisarts of in het ziekenhuis? Dan kan de arts samen met jou gratis gebruik maken van een tolkendienst. Met een tolk kun je beter communiceren met je zorgverlener. Geef altijd van te voren aan of je gebruik wilt maken van een tolk.

De zorgverlener kan de tolk inschakelen via bureau Acolad of Global Tolk. Het is belangrijk om dit aan te geven wanneer je de afspraak maakt. De zorgverlener maakt dan de afspraak met de tolk. Dit hoef jij niet zelf te doen.

Belangrijke zorgverleners

De belangrijkste zorgverleners waar je mee te maken kunt krijgen als je ziek bent, zijn de huisarts, de fysiotherapeut en de apotheek. Hieronder lees je meer informatie over deze zorgverleners.

De huisarts
De fysiotherapeut
Apotheek
Heeft dit artikel jou geholpen?