Thema's

show menu options
Nederlands (Dutch)Hotline support

VluchtelingenWerk Nederland houdt online spreekuren in Zuidwest-Nederland

Gepubliceerd op: 1-3-2023 13:39

Verblijf je in de omgeving van Rotterdam, Den Haag, Dordrecht en Zeeland en heb je vragen of heb je ergens hulp bij nodig? Dan kun je vanaf vandaag via RefugeeHelp zelf een afspraak inplannen tijdens het online spreekuur van VluchtelingenWerk Nederland.

Online spreekuren

Bij het spreekuur van VluchtelingenWerk kun je terecht met al jouw vragen over het leven in Nederland. Over wonen, werk, scholing en financiën, maar bijvoorbeeld ook over de rechten en plichten die je als vluchteling uit Oekraïne in Nederland hebt. 

Daarnaast is het online spreekuur er voor hulp bij het invullen van formulieren en het contact met officiële instanties als de gemeente, de Belastingdienst, de IND en je zorgverzekeraar. Een afspraak duurt maximaal een half uur en vindt plaats via Google Meet. Het is mogelijk om het gesprek in je eigen taal te voeren. Dan is er een tolk bij aanwezig.

De medewerkers van VluchtelingenWerk die de online spreekuren houden, zijn gespecialiseerd in het Nederlandse beleid voor vluchtelingen uit Oekraïne. Zij kunnen je dus goed helpen met vragen over jouw eigen situatie. 

De online spreekuren worden op dit moment alleen in het zuidwesten van Nederland gegeven. Als de proef succesvol is, wordt het in de toekomst mogelijk uitgebreid naar andere regio’s.

Wil jij een online afspraak voor het spreekuur? Dat kan via de afsprakenplanner.