Thema's

show menu options

NL

Nederlands

Dutch




Twee voetballers strijden om de voetbal
Bron: Pixabay

Voetbal voor Nederland tijdens het internationale kampioenschap

Laatst gewijzigd: 30-8-2023 11:17
Deel dit artikel

Het Nederlandse voetbalelftal is op zoek naar jou! In juni neemt Nederland deel aan de EURO UNITY Cup in Frankfurt. Jij kunt een speler worden van het Nederlandse voetbalelftal. Lees hier wat je daarvoor moet doen.

De UNITY Cup

Je hebt onze cookies niet geaccepteerd. Daarom kun je geen video’s van www.youtube.com op onze website bekijken. Bekijk de video op Youtube of accepteer onze cookies. YouTube.com

Wat is de EURO UNITY Cup?

Op 27,28 en 29 juni is de EURO UNITY Cup in Frankfurt in Duitsland. Ieder land komt met een eigen team. Alle teams hebben een mix van vluchtelingen en nationale amateurspelers. Zowel vrouwen als mannen doen mee. De EURO UNITY Cup wordt georganiseerd door de UEFA en UNHCR.

Hoe meld je je aan?

Voordat de UNITY Cup plaatsvindt, wordt er een speciale dag georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB). Op deze dag kan iedereen laten zien wat hij of zij kan. Dit heet het kwalificatietoernooi. Hiervoor moet je je aanmelden. Het kwalificatietoernooi is op 19 mei 2023 op de KNVB Campus in Zeist.

Er rijden gratis bussen tussen 12.30 uur en 13.30uur en tussen 17.00 uur en 18.00 uur vanaf station Driebergen - Zeist.

Hoe werkt het?

Er worden 11 spelers uitgekozen om te spelen in het Nederlandse team. Zit je bij het team? Dan ga je naar de UNITY Cup in Frankfurt. Het team wordt gecoacht door René van Rijswijk. Hij was zelf profvoetballer. 

Deelname is gratis. Onderdak, eten, vervoer en oranje voetbalkleding wordt voor jou geregeld en hoef je niet zelf te betalen.

Wie mag zich aanmelden?

Je kunt je aanmelden als je:

  • 18 jaar of ouder bent

  • statushouder of Oekraïense vluchteling bent

  • de juiste reisdocumenten hebt

  • op 19 mei beschikbaar bent voor het toernooi in Zeist

  • beschikbaar bent voor 2 trainingen op 2 en 9 juni

  • 27, 28 en 29 juni beschikbaar bent om naar Frankfurt te gaan

Je hebt de juiste reisdocumenten nodig om te mogen reizen. Vanwege de reis naar Frankfurt kunnen alleen statushouders of Oekraïense vluchtelingen meedoen aan de UNITY Cup.

Is dit artikel interessant voor jou?