Twee mensen hebben een gesprek
Bron: Pexels-Cottonbro Studios
Nieuws
Empatia zorgt voor mentale steun in je eigen taal
Gepubliceerd op: 23-5-2023, 10:30

Ben jij gevlucht uit Oekraïne en heb je behoefte aan psychologische hulp? Of ben jij gevlucht uit Oekraïne en opgeleid in de geestelijke gezondheidszorg? Dan is Empatia er vanaf nu om jou te helpen.

Mentale zorg in het Oekraïens

Empatia is een programma voor mentale zorg die Oekraïners in Nederland helpt in hun eigen taal. Je kunt bij Empatia terecht als je mentale steun nodig hebt. En om te voorkomen dat je psychische klachten erger worden.

Empatia heeft Oekraïense psychologen in dienst. Zoek jij een Oekraïens sprekende psycholoog voor jou of je kind? Ga dan naar de website van Empatia en zoek een psycholoog. Maak daarna een afspraak met je huisarts en vraag om een doorverwijzing naar de Oekraïne sprekende psycholoog die je gevonden hebt. Heeft de huisarts nog vragen? Dan kan hij zelf contact opnemen met Empatia. Hulp van Empatia wordt gedekt door de RMO.

Website Empatia voor mentale steun
Heb je mentale steun nodig? Je kunt bellen met de hulplijn: 0031 10 200 5088 (ma-vr 9.00 -17.00 uur) of bezoek de website. 

Werk dat aansluit bij je ervaring

Ook kan Empatia ervoor zorgen dat je als Oekraïense psycholoog aan het werk kunt in Nederland. Het project begeleidt psychologen uit Oekraïne bij het proces van diplomawaardering door het Nuffic. Afhankelijk van de diplomawaardering kun je aan het werk in jouw werkveld. Bijvoorbeeld als basispsycholoog in de acute zorg of als specialist in de preventieve zorg. Dit kan bij een gemeente, GGD-locatie of maatschappelijke organisatie. Empatia koppelt jou aan een geschikte werkplek en aan Oekraïners met een zorgvraag.

Website Empatia voor specialisten
Wil jij je aansluiten als specialist? Bekijk dan de website van Empatia voor de contactgegevens en informatie

Deze organisaties vormen Empatia

VluchtelingenWerk Nederland, OPORA Foundation en PsyGlobal vormen samen Empatia. Daarnaast is het Loket Oekraïense Ontheemden Psychosociale Hulpverlening (LOOP) betrokken bij Empatia. Dit is een informatie- en adviescentrum voor professionals en partijen die met vluchtelingen uit Oekraïne werken. Empatia kan hier terecht met vragen over mentale hulpverlening voor Oekraïners.

Wat vind je van dit artikel?