Thema's

show menu options

NL

Nederlands

Dutch
Aanmeldcentrum Amsterdam dicht door tekort opvangplekken

Gepubliceerd op: 24-10-2023 11:50
Deel dit artikel

De gemeente Amsterdam sluit het aanmeldcentrum (HUB) aan het centraal station. Want de opvanglocaties in veel gemeenten in de buurt zitten vol. Ben je net in Nederland aangekomen? Dan kun je naar het aanmeldcentrum in Utrecht of Rotterdam.

Het aanmeldcentrum in Amsterdam kan geen mensen meer doorsturen

De HUB in Amsterdam stopt tijdelijk met het verdelen van Oekraïense vluchtelingen over verschillende opvangplekken. Per dag melden zich ongeveer 30 mensen aan bij deze HUB. Hier krijgen Oekraïners een opvangplek toegewezen in de gemeentelijke opvang in Amsterdam. Of op een locatie ergens anders in het land. Omdat deze opvangplekken vol zitten, kan de HUB in Amsterdam geen mensen meer doorsturen. 

Hier kun je terecht als je in Nederland aankomt

Je kunt je op dit moment nog wel melden bij 2 aanmeldlocaties in Nederland, in Rotterdam en Utrecht. Vanaf deze aanmeldlocaties word je geholpen met het vinden van een opvangplek, eten en medische zorg.

De precieze adressen zijn:

  • Rotterdam, Max Eeuwelaan 1 (hele week tussen 10.00 en 18.00 uur geopend voor directe opvang, registratie en verwijzing naar een andere opvang)

  • Utrecht, Jaarbeurs, Hal 5 (hele week 24 uur per dag geopend

Houd er rekening mee dat er geen garantie is dat je wordt opgevangen binnen de gemeente die jouw voorkeur heeft. Bijvoorbeeld omdat er binnen die gemeente geen opvangplekken beschikbaar zijn.

De HUB Amsterdam opent weer als er genoeg opvangplekken zijn

Deze HUB Amsterdam is dicht vanaf 20 oktober 2023. De HUB gaat weer open als er genoeg opvangplekken beschikbaar zijn in de gemeente Amsterdam.

Is dit artikel nuttig voor jou?