Thema's

show menu options

NL

Nederlands

Dutch
Drie blije mensen lopen een gebouw uit met boeken in hun hand.

Bron: Keira Burton

Je haalt je inburgering

Laatst gewijzigd: 17-11-2023 09:06
Deel dit artikel

Ben je geslaagd voor je inburgeringsexamens en heb je de participatieverklaring (PVT) ondertekend? Dan ben je klaar met je inburgering en krijg je een diploma.

Uitslag van je inburgeringsexamen

Je krijgt de uitslag van je inburgeringsexamens binnen 8 weken na het maken van je laatste examen. Je krijgt de uitslag per brief van

Klik hier voor extra uitleg
Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)
.

Je krijgt een diploma

Heb je de 'B1-route' of de 'Onderwijsroute' gedaan? Dan krijg je een diploma. Je krijgt het diploma binnen 4 weken thuis gestuurd. Op het diploma staat welk niveau taal je hebt gehaald met je inburgering.

Heb je de 'Zelfredzaamheidsroute' gedaan? Dan krijg je geen diploma, maar een ander soort bewijs. Een certificaat. Dit bewijs krijg je van de gemeente. Op het bewijs staat dat je je inburgering hebt gehaald en welk niveau taal je hebt.

Een officieel bewijs van je inburgeringsdiploma downloaden

Heb je een officieel bewijs nodig van je inburgering? Dan kun je je diploma laten zien of een bewijs downloaden. Dit kan 2 weken na de uitslag van je laatste examen. Daarna kun je een bewijs downloaden vanuit 'Mijn diploma's' van DUO. Dit bewijs heet een 'uittreksel'.

Het uittreksel heeft dezelfde waarde als een officiële kopie van je inburgeringsdiploma. Het uittreksel is gratis. Gebruik het uittreksel alleen digitaal. Een geprint uittreksel is niet geldig.

Inburgeren is nodig voor een permanente verblijfsvergunning

Wil je een permanente verblijfsvergunning aanvragen in Nederland? Dan moet je naast een aantal andere voorwaarden ook je inburgering hebben gehaald.

Helpt dit artikel jou?

Stappenplan

Beginnen met inburgeren na 1 januari 2022