Thema's

show menu options
Nederlands (Dutch)Welkom in Nederland

Heb je een verblijfsvergunning asiel voor 5 jaar? Op deze pagina lees je meer informatie over gezinshereniging aanvragen, wonen, onderwijs en gezondheidszorg.

Welkom in Nederland

Heb je een verblijfsvergunning asiel voor 5 jaar? Op deze pagina lees je meer informatie over gezinshereniging aanvragen, wonen, onderwijs en gezondheidszorg.
Andere onderwerpen

Actuele informatie

.

Alle artikelen
Een van briefgeld gevouwen woning

Gepubliceerd op 5 jun. 20235 jun. 2023

Controleer of je recht hebt op huurverlaging

Huur je een woning bij een woningcorporatie? Mogelijk heb je recht op huurverlaging. Ook als je een brief hebt ontvangen waarin staat dat je huur hoger wordt. In dit artikel lees je de voorwaarden en of je actie moet ondernemen.

Man viert zijn goal tijdens de selectiedag op de KNVB Campus

Gepubliceerd op 23 mei 202323 mei 2023

“Het is een droom om in Oranje te voetballen”

Tijdens de EURO UNITY Cup wordt Nederland vertegenwoordigd door 8 voetballers die als vluchteling naar Nederland zijn gekomen. De selectiedag voor het Nederlandse team vond afgelopen vrijdag plaats in Zeist. “Ik ben vanuit het AZC Haarlem hier naartoe gekomen om te voetballen”.

Vluchtelingen die protesteren tegen de slechte opvang in Zwolle.

Gepubliceerd op 17 mei 202317 mei 2023

"Als ik in Nederland protesteer voel ik me veilig"

De Syrische Mazen vluchtte naar Nederland en demonstreerde in Nederland tegen slechte omstandigheden in de asielopvang. "Eerst gebeurde er niets, maar nu heeft het COA mobiele keukens voor ons geregeld."

Gepubliceerd op 17 mei 202317 mei 2023

Nationale christelijke feestdagen vieren in de lente

De meeste Nederlanders vieren een aantal christelijke nationale feestdagen in het voorjaar. Dit is vanwege de christelijke geschiedenis van Nederland. Lees hier meer over wat men viert en hoe dat werkt.

Mensen op een festival in Haarlem voor bevrijdingsdag.

Gepubliceerd op 28 apr. 202328 apr. 2023

Vrijheid vieren op Bevrijdingsdag

Op 5 mei is het Bevrijdingsdag. Op deze dag viert Nederland het einde van de 2e Wereldoorlog in Nederland. En mensen herinneren dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. In dit artikel lees je hoe Bevrijdingsdag wordt gevierd.

De Nederlandse koning en koningin leggen een krans op de Dam in Amsterdam.

Gepubliceerd op 28 apr. 202328 apr. 2023

Dodenherdenking: oorlogsslachtoffers herdenken op 4 mei

Ieder jaar herdenkt Nederland op 4 mei de slachtoffers van oorlogen, waaronder de 2e Wereldoorlog. Dit heet Nationale Dodenherdenking. In dit artikel lees je wat Dodenherdenking betekent en wat je ervan merkt.

Ingang van het Paleis van Justitie in Arnhem

Gepubliceerd op 20 apr. 202320 apr. 2023

Met een W-document voor 1 jaar mag je nu onbeperkt werken van de rechter

De rechter heeft besloten dat je vanaf nu meer mag werken terwijl je wacht op een verblijfsvergunning asiel. Eerder mocht je maar 24 weken per jaar werken na 6 maanden in Nederland. Dit heet de 24 weken-eis. De rechter heeft deze eis nu afgeschaft.

Nederlands varen in oranje kleding door de Nederlandse grachten.

Gepubliceerd op 19 apr. 202319 apr. 2023

Koningsdag: feest in het oranje

Nederland viert de verjaardag van koning Willem-Alexander ieder jaar op 27 april. Deze nationale feestdag heet Koningsdag. De meeste mensen zijn dan vrij van werk. Hieronder lees je hoe Koningsdag wordt gevierd.