Thema's

show menu options

NL

Nederlands

Dutch
Zo leer je Nederlanders van jouw leeftijd kennen

Gepubliceerd op: 2-11-2023 14:13
Deel dit artikel

Ben jij tussen de 17 en 29 jaar en wil jij Nederlanders van jouw leeftijd leren kennen? Meld je dan aan voor Wake up Your Mind!. Met een groep organiseer je samen bijvoorbeeld een sportdag of ga je samen naar een museum.

Wat ga je doen?

Met mensen van jouw leeftijd bedenk je iets wat jullie samen kunnen doen voor de maatschappij. Het is een groep van 15 mensen uit Nederland en andere landen. Je organiseert een activiteit zoals bijvoorbeeld een sportdag voor scholieren. Of je maakt samen een documentaire of een tijdschrift. Ook vier je één keer per jaar met alle groepen die meedoen aan Wake Up Your Mind! Een groot feest in Utrecht.

Wake Up Your Mind!

Bekijk hier in het Nederlands een voorbeeld van een Wake Up Your Mind! Project.

Voor wie is het?

Je kunt je aanmelden als je tussen de 17 en 29 jaar bent en in Nederland woont. Om mee te doen moet je onder de Richtlijn Tijdelijke Bescherming vallen of een verblijfsvergunning asiel hebben. Het is handig als je een beetje Nederlands spreekt, want tijdens deelname ga je Nederlands spreken en je Nederlands verbeteren. Tijdens Wake Up Your Mind! werk je samen met mensen van verschillende culturen en achtergronden. Het is een project van de organisatie VluchtelingenWerk Nederland (VWN). Het project is echt wat voor jou als je nieuwsgierig bent naar andere culturen en als je graag wilt samenwerken.

Hoe werkt het?

In een groep kom je vier tot 6 maanden lang elke week samen om de activiteit te organiseren en om elkaar beter te leren kennen. Tijdens het project begeleidt een medewerker van VluchtelingenWerk jouw groep. Je krijgt ook trainingen van VluchtelingenWerk, bijvoorbeeld een training over hoe je praat met mensen uit een andere cultuur. Na het project krijg je ook een soort diploma of bewijs dat je hebt meegedaan aan het project.

Is dit artikel nuttig voor jou?