Thema's

show menu options
Nederlands (Dutch)Welkom op RefugeeHelp

Je asielaanvraag is afgewezen. Dat betekent niet dat je geen ondersteuning meer kunt krijgen. Op deze pagina vind je informatie over mogelijkheden in jouw situatie.
Waarmee kunnen we je helpen?

Welkom op RefugeeHelp

Je asielaanvraag is afgewezen. Dat betekent niet dat je geen ondersteuning meer kunt krijgen. Op deze pagina vind je informatie over mogelijkheden in jouw situatie.
Waarmee kunnen we je helpen?

Actuele informatie

.

Alle artikelen

Gepubliceerd op 17 mei 202317 mei 2023

Nationale christelijke feestdagen vieren in de lente

De meeste Nederlanders vieren een aantal christelijke nationale feestdagen in het voorjaar. Dit is vanwege de christelijke geschiedenis van Nederland. Lees hier meer over wat men viert en hoe dat werkt.

Mensen op een festival in Haarlem voor bevrijdingsdag.

Gepubliceerd op 28 apr. 202328 apr. 2023

Vrijheid vieren op Bevrijdingsdag

Op 5 mei is het Bevrijdingsdag. Op deze dag viert Nederland het einde van de 2e Wereldoorlog in Nederland. En mensen herinneren dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. In dit artikel lees je hoe Bevrijdingsdag wordt gevierd.

De Nederlandse koning en koningin leggen een krans op de Dam in Amsterdam.

Gepubliceerd op 28 apr. 202328 apr. 2023

Dodenherdenking: oorlogsslachtoffers herdenken op 4 mei

Ieder jaar herdenkt Nederland op 4 mei de slachtoffers van oorlogen, waaronder de 2e Wereldoorlog. Dit heet Nationale Dodenherdenking. In dit artikel lees je wat Dodenherdenking betekent en wat je ervan merkt.

Ingang van het Paleis van Justitie in Arnhem

Gepubliceerd op 20 apr. 202320 apr. 2023

Met een W-document voor 1 jaar mag je nu onbeperkt werken van de rechter

De rechter heeft besloten dat je vanaf nu meer mag werken terwijl je wacht op een verblijfsvergunning asiel. Eerder mocht je maar 24 weken per jaar werken na 6 maanden in Nederland. Dit heet de 24 weken-eis. De rechter heeft deze eis nu afgeschaft.

Nederlands varen in oranje kleding door de Nederlandse grachten.

Gepubliceerd op 19 apr. 202319 apr. 2023

Koningsdag: feest in het oranje

Nederland viert de verjaardag van koning Willem-Alexander ieder jaar op 27 april. Deze nationale feestdag heet Koningsdag. De meeste mensen zijn dan vrij van werk. Hieronder lees je hoe Koningsdag wordt gevierd.

Twee mannen bekijken de website RefugeeHelp op hun telefoon.

Gepubliceerd op 16 mrt. 202316 mrt. 2023

RefugeeHelp: het online startpunt voor jou

Welkom op RefugeeHelp! Hier vind je informatie voor alle vluchtelingen in Nederland. RefugeeHelp vervangt de website ForRefugees en is het online platform voor informatie over jouw situatie.

Vuurwerk in Rotterdam

Gepubliceerd op 20 dec. 202220 dec. 2022

Vuurwerk in Nederland

Op 31 december vieren Nederlanders de jaarwisseling met vuurwerk. Dit noemen we in Nederland oud en nieuw. In de nacht van 31 december op 1 januari zijn er vuurwerkshows in heel Nederland. In de meeste gemeenten mag je tussen 18.00 en 02.00 uur ook zelf vuurwerk afsteken.