• Home
  • Vrijwilligerswerk zoeken met een W-document voor 1 jaar
Twee mensen staan bij een bord van de meedoenbalie.
Bron: Nino van den IJssel / COA
Informatie
Vrijwilligerswerk zoeken met een W-document voor 1 jaar
Laatst gewijzigd: 1-5-2024 09:07

Heb je een W-document voor 1 jaar en wil je vrijwilligerswerk doen? Lees hier waar je vrijwilligerswerk kan doen en hoe je vrijwilligerswerk kan vinden.

Op deze plekken kun je vrijwilligerswerk vinden

Vrijwilligerswerk kun je op heel veel plekken doen. Bijvoorbeeld in een buurtcentrum, op een school of in de bibliotheek. Je kunt met met jouw contactpersoon bij het

Klik hier voor extra uitleg
Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA)
of jouw contactpersoon bij
Klik hier voor extra uitleg
VluchtelingenWerk Nederland (VWN)
vragen naar de mogelijkheden.

Je kunt je ook langsgaan bij een Meedoenbalie. Dit is een balie waar het COA in samenwerking met vrijwilligersorganisaties in de buurt (vrijwilligers)werk aanbiedt. 40 opvanglocaties van het COA hebben een Meedoenbalie. Je kunt aan een medewerker van het COA vragen of jouw opvang ook zo'n balie heeft.

Je kunt ook vrijwilligerswerk in de opvang

Je kunt vrijwilligerswerk doen in de COA-opvang. Bijvoorbeeld door te helpen met schoonmaken en het onderhouden van de gebouwen of de tuin. Of door te helpen met vertalen. Je kunt dit werk maximaal 25 uur per week doen. Je krijgt een maximale vergoeding van €14,- per week. Bij de informatiebalie van het COA kun je hier informatie over krijgen.

MyCoa
Je kunt vrijwilligersvacatures vinden op de website MyCOA. Hier staan vacatures van de COA-opvang en van andere organisaties buiten de opvang.
Wat vind je van dit artikel?

Stappenplan

Vrijwilligerswerk doen met een W-document voor 1 jaar