Thema's

show menu options
Nederlands (Dutch)Welkom in Nederland

Ben je gevlucht en zoek je bescherming in Nederland? Op deze pagina lees je informatie over hoe je hier asiel aanvraagt en over het leven in de opvang.

Welkom in Nederland

Ben je gevlucht en zoek je bescherming in Nederland? Op deze pagina lees je informatie over hoe je hier asiel aanvraagt en over het leven in de opvang.

Actuele informatie

.

RefugeeHelp: het online startpunt voor jou

Welkom op RefugeeHelp! Hier vind je informatie voor alle vluchtelingen in Nederland. RefugeeHelp vervangt de website ForRefugees en is het online platform voor informatie over jouw situatie.

Alleen om medische spoed snellere hereniging met familie in aardbevingsgebied

Heb je gezinsleden in het aardbevingsgebied in Turkije en Syrië? Misschien wil je dan gezinshereniging aanvragen. Het is (bijna) niet mogelijk om dit versneld te doen. Op deze pagina lees je er meer over.

Wat je moet weten als je door de aardbeving naar Turkije of Syrië wilt

Heb jij familieleden in het aardbevingsgebied in Turkije of Syrië en wil je daar naartoe? Dit kan negatieve gevolgen hebben voor je asielaanvraag in Nederland. Lees hieronder waar je rekening mee moet houden.

Gezinsleden mogen gelijk naar Nederland na goedkeuring gezinshereniging

Als een gezinshereniging is goedgekeurd, hoeven gezinsleden niet meer te wachten om naar Nederland te komen. Dat oordeelde de Raad van State woensdag.

Uitspraak rechter: asielopvang moet beter

De opvang van vluchtelingen moet menselijker. De rechtbank heeft dit beslist. VluchtelingenWerk Nederland spande een rechtszaak aan tegen het Centraal Orgaan voor Asielopvang (COA) en de Nederlandse Staat. Dat deed VluchtelingenWerk omdat zo'n 18.000 asielzoekers in slechte situaties zijn opgevangen.

Kerst en oud en nieuw: zo wordt het gevierd

December is een feestmaand in Nederland. De feestdagen Kerst en oud en nieuw worden dan gevierd. De meeste mensen in Nederland vieren deze feestdagen met familie en vrienden. Hoe deze feesten verder worden gevierd, lees je in dit artikel. Ook lees je wat jij van de feestdagen kunt merken.

Vuurwerk in Nederland

Op 31 december vieren Nederlanders de jaarwisseling met vuurwerk. Dit noemen we in Nederland oud en nieuw. In de nacht van 31 december op 1 januari zijn er vuurwerkshows in heel Nederland. In de meeste gemeenten mag je tussen 18.00 en 02.00 uur ook zelf vuurwerk afsteken.