Hotline support
go back
ACTIVITEITEN & BUDDIES

Er zijn volop mogelijkheden voor sociale contacten! Deze initiatieven hebben bijvoorbeeld betrekking op sport, activiteiten voor kinderen en volwassenen, sociale netwerken voor nieuwkomers en websites die 'buddies' matchen met vluchtelingen uit Oekraïne.


Mis je hier nog iets?

Laat ons weten wat je nog mist, dan proberen wij de informatie aan te vullen. NB: Dit formulier is bedoeld voor suggesties, niet voor persoonlijke vragen of verzoeken. Je ontvangt geen reactie.
Laatst gewijzigd: woensdag 7 december 2022

Ben je op zoek naar leuke bezigheden in je vrije tijd? Op deze pagina vind je meer informatie.

Oekraïense Boeken Lezen

In samenwerking met de Nederlandse bibliotheken, biedt Odilo een gratis app met meer dan 3000 e-books, luisterboeken en leermogelijkheden, in het Oekraïens en Engels. Voor kinderen zijn er ook boeken. De app is te downloaden voor IOS en Android.


CoCo

Via het online platform CoCo kunnen vluchtelingen uit Oekraïne in Nederland met elkaar in contact komen en afspreken in hun eigen taal. Voor elke regio is een openbare groep waarin je kan chatten en activiteiten kan posten. Om zo een beetje het gevoel van thuis terug te vinden in een vreemde omgeving. De app is beschikbaar voor Android en iOS.


Kunstles van Art-S-Cool

Kinderen moeten kunnen spelen en knutselen. Art-S-Cool heeft in samenwerking met Geld voor je Kunst een drietal online kunstlessen in het Oekraïens gemaakt. Zo kunnen kinderen uit Oekraïne deze zomer alsnog plezier hebben. Deze kunstlessen zijn bedoeld voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud. De lessen zijn te vinden op het YouTube-kanaal van Art-S-Cool.


Net in Nederland

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft een platform opgericht voor vluchtelingen: Net in Nederland.

Via Net in Nederland vind je sociale media kanalen speciaal voor vluchtelingen uit Oekraïne. Via bijvoorbeeld Facebook, Instagram en Telegram kun je kijken naar Oekraïens ondertitelde televisieprogramma’s voor zowel kinderen als volwassenen. Net in Nederland biedt naast televisieprogramma's ook veel handige video's met informatie over het leven in Nederland en de Nederlandse cultuur.

Wil je meer informatie over Net in Nederland en alles wat wordt aangeboden? Bekijk dan de poster van Net in Nederland en scan de QR code.


(Lokale) Bibliotheken

In Nederlandse bibliotheken is een groot aanbod van lees-, leer-, en hulpmiddelen voor vluchtelingen uit Oekraïne.Zo zijn er gratis fysieke en digitale leesmaterialen of taalhulp. Ook voor een rustige werk- en studieplek kan je terecht in de bibliotheek. Bij de lokale bibliotheek kun je navraag doen over de mogelijkheden of bezoek deze website voor meer informatie.