Thema's

show menu options
Nederlands (Dutch)Hotline support

Nieuwsarchief

Hieronder vind je een overzicht van alle berichten die eerder op RefugeeHelp verschenen.

Man wacht voor de gate op een vliegveld

Geen Oekraïense nationaliteit? DT&V biedt financiële bijdrage voor terugkeer

Ben je gevlucht uit Oekraïne, maar heb je niet de Oekraïense nationaliteit? Dan kun je tussen juni en augustus 2023 gebruik maken van de remigratieondersteuning van de Dienst Terugkeer & Vertrek (DT&V). Met deze financiële ondersteuning kun je terugkeren naar je land van herkomst.

Man viert zijn goal tijdens de selectiedag op de KNVB Campus

“Het is een droom om in Oranje te voetballen”

Tijdens de EURO UNITY Cup wordt Nederland vertegenwoordigd door 8 voetballers die als vluchteling naar Nederland zijn gekomen. De selectiedag voor het Nederlandse team vond afgelopen vrijdag plaats in Zeist. “Ik ben vanuit het AZC Haarlem hier naartoe gekomen om te voetballen”.

Twee mensen hebben een gesprek

Empatia zorgt voor mentale steun in je eigen taal

Ben jij gevlucht uit Oekraïne en heb je behoefte aan psychologische hulp? Of ben jij gevlucht uit Oekraïne en opgeleid in de geestelijke gezondheidszorg? Dan is Empatia er vanaf nu om jou te helpen.

Nationale christelijke feestdagen vieren in de lente

De meeste Nederlanders vieren een aantal christelijke nationale feestdagen in het voorjaar. Dit is vanwege de christelijke geschiedenis van Nederland. Lees hier meer over wat men viert en hoe dat werkt.

Een groep studenten loopt naar het universiteitsgebouw

Collegegeld 2023-2024 mogelijk hoger dan vorig jaar

Als Oekraïense student in Nederland betaal je vanaf september waarschijnlijk meer collegegeld. Dit studiejaar rekenden hogescholen en universiteiten een lager bedrag voor vluchtelingen uit Oekraïne. Voor komend studiejaar doen de scholen dit niet standaard.

Mensen op een festival in Haarlem voor bevrijdingsdag.

Vrijheid vieren op Bevrijdingsdag

Op 5 mei is het Bevrijdingsdag. Op deze dag viert Nederland het einde van de 2e Wereldoorlog in Nederland. En mensen herinneren dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. In dit artikel lees je hoe Bevrijdingsdag wordt gevierd.

De Nederlandse koning en koningin leggen een krans op de Dam in Amsterdam.

Dodenherdenking: oorlogsslachtoffers herdenken op 4 mei

Ieder jaar herdenkt Nederland op 4 mei de slachtoffers van oorlogen, waaronder de 2e Wereldoorlog. Dit heet Nationale Dodenherdenking. In dit artikel lees je wat Dodenherdenking betekent en wat je ervan merkt.

Nederlands varen in oranje kleding door de Nederlandse grachten.

Koningsdag: feest in het oranje

Nederland viert de verjaardag van koning Willem-Alexander ieder jaar op 27 april. Deze nationale feestdag heet Koningsdag. De meeste mensen zijn dan vrij van werk. Hieronder lees je hoe Koningsdag wordt gevierd.

Twee voetballers strijden om de voetbal

Voetbal voor Nederland tijdens het internationale kampioenschap

Het Nederlandse voetbalelftal is op zoek naar jou! In juni neemt Nederland deel aan de EURO UNITY Cup in Frankfurt. Jij kunt een speler worden van het Nederlandse voetbalelftal. Lees hier wat je daarvoor moet doen.

Drie mannen zitten rondom een tafel. Ze praten met elkaar.

Wat je moet weten als de IND jouw asielaanvraag start

Heb je geen Oekraïense nationaliteit en is je verblijf verlengd tot 4 september 2023? Dan stuurt de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) een brief waarin staat of je wilt starten met jouw asielaanvraag. Lees hier meer over dit proces en wat je kunt verwachten.

Mensen vergaderen aan een tafel en werken op hun tablet

Werken onder de Richtlijn Tijdelijke Bescherming

Iedereen die valt onder de Richtlijn Tijdelijke Bescherming mag in Nederland werken. Je werkgever hoeft geen werkvergunning voor je aan te vragen. Ook als je tot 4 september 2023 onder de Richtlijn Tijdelijke Bescherming valt, mag je in Nederland blijven werken.

Man in een café op een laptop

Volg het webinar over de asielprocedure

VluchtelingenWerk Nederland (VWN) organiseert een webinar over de asielprocedure. Deze online bijeenkomst kun je volgen als jouw Tijdelijke Bescherming is verlengd tot 4 september 2023. En je een brief hebt ontvangen van de IND met een uitnodiging voor een asielprocedure.

1
2
3
1
2
3