Hotline support
go back
ACTIVITEITEN & BUDDIES

Er zijn volop mogelijkheden voor sociale contacten! Deze initiatieven hebben bijvoorbeeld betrekking op sport, activiteiten voor kinderen en volwassenen, sociale netwerken voor nieuwkomers en websites die 'buddies' matchen met vluchtelingen uit Oekraïne.


Mis je hier nog iets?

Laat ons weten wat je nog mist, dan proberen wij de informatie aan te vullen. NB: Dit formulier is bedoeld voor suggesties, niet voor persoonlijke vragen of verzoeken. Je ontvangt geen reactie.
Laatst gewijzigd: woensdag 14 december 2022

Er zijn verschillende groepen opgericht op sociale media - Facebook, Viber, WhatsApp en Telegram - om vluchtelingen uit Oekraïne in Nederland te helpen.

Telegram-kanaal voor vluchtelingen

Via dit Telegram-kanaal worden er dagelijkse updates, nieuws, tips en informatie gedeeld over je verblijf in Nederland.


Faceboekgroep voor vluchtelingen

In deze Facebook-groep helpen vluchtelingen uit Oekraïne elkaar met vragen over het vinden van werk, huisvesting, onderwijs en andere relevante informatie.


CoCo

Via het online platform CoCo kunnen vluchtelingen uit Oekraïne in Nederland met elkaar in contact komen en afspreken in hun eigen taal. Voor elke regio is een openbare groep waarin je kan chatten en activiteiten kan posten. Om zo een beetje het gevoel van thuis terug te vinden in een vreemde omgeving. De app is beschikbaar voor Android en iOS.


BNR Podcast

De podcast "Ukrayina" biedt jou praktische informatie over het leven in Nederland in het Russisch, Oekraïens en Engels. In deze podcast beantwoordt Victoria Koblenko praktische vragen zoals het zoeken van een baan en het aanvragen van een BSN-nummer. Ben je benieuwd? Klik dan op de onderstaande link op om de podcast te beluisteren.


Net in Nederland

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft een platform opgericht voor vluchtelingen: Net in Nederland.

Via Net in Nederland vind je sociale media kanalen speciaal voor vluchtelingen uit Oekraïne. Via bijvoorbeeld Facebook, Instagram en Telegram kun je kijken naar Oekraïens ondertitelde televisieprogramma’s voor zowel kinderen als volwassenen. Net in Nederland biedt naast televisieprogramma's ook veel handige video's met informatie over het leven in Nederland en de Nederlandse cultuur.

Wil je meer informatie over Net in Nederland en alles wat wordt aangeboden? Bekijk dan de poster van Net in Nederland en scan de QR code.