go back
ONDERWIJS & TAAL

Het Nederlandse onderwijssysteem kan anders zijn dan je gewend bent. Deze bronnen kunnen je op weg helpen in het Nederlandse onderwijs voor kinderen en volwassenen, gratis cursussen, en hoe je je studie in Nederland kunt voortzetten.


Mis je hier nog iets?

Laat ons weten wat je nog mist, dan proberen wij de informatie aan te vullen. NB: Dit formulier is bedoeld voor suggesties, niet voor persoonlijke vragen of verzoeken. Je ontvangt geen reactie.
Laatst gewijzigd: dinsdag 12 juli 2022

Wil je je educatie vervolgen in Nederland? Er zijn meerdere organisatie die je kunnen helpen met het vervolgen van je educatie in Nederland.

UAF

Het UAF begeleidt vluchtelingen bij hun studie en het vinden van een baan op de Nederlandse arbeidsmarkt. Bij het aanmelden voor een studie komen verschillende eisen kijken, deze vind je ook op de site.


Study in Holland

Informatie voor vluchtelingen die willen inschrijven voor een opleiding op het MBO, HBO of de universiteit.


Edu4You

Edu4You biedt weekendcursussen en examentrainingen aan in bètavakken en Nederlands en Engels. De missie is studenten begeleiden naar een Hbo-opleiding, universitaire studie, of een baan.


Noodbeurzen en financieringsprogramma's voor gevluchte academici

Dit document bevat contactinformatie voor noodgevallen, evenals mogelijkheden voor noodfinanciering voor geleerden en studenten, kunstenaars en culturele werkers, journalisten, advocaten en mensenrechtenactivisten uit Oekraïne, Rusland en Wit-Rusland.


ScienceForUkraine

ScienceForUkraine is een initiatief speciaal voor studenten uit Oekraïne en onderzoekers over de hele wereld. Op de website van ScienceForUkraine vind je de laatste academische vacatures en academische transfermogelijkheden. Ook kun je bij deze organisatie terecht voor begeleiding tijdens het sollicitatieproces.