Hotline support
go back
VEILIGHEID

Voel je je niet veilig? In Nederland is er een aantal organisaties waar je terecht kan. Twijfel niet en neem contact op.


Mis je hier nog iets?

Laat ons weten wat je nog mist, dan proberen wij de informatie aan te vullen. NB: Dit formulier is bedoeld voor suggesties, niet voor persoonlijke vragen of verzoeken. Je ontvangt geen reactie.
Laatst gewijzigd: woensdag 7 december 2022

CoMensha

CoMensha, het landelijk Coördinatiecentrum tegen Mensenhandel, zet zich in voor de belangen en rechten van slachtoffers van mensenhandel in Nederland. Ook helpt de organisatie slachtoffers van mensenhandel bij het vinden van hulp en opvang. Daarnaast biedt de organisatie informatie en advies.

Telefonisch contact opnemen met CoMensha kan op werkdagen van 09.00 - 17.00 uur via (033) 448 11 86. Als je weet of vermoed dat anderen het slachtoffer zijn van mensenhandel, dan kun je via de website melding maken. Of stuur een mail naar: info@comensha.nl.

Ben je zelf het slachtoffer van mensenhandel en heb je dringend hulp nodig van de politie? Bel dan het spoednummer 112, of bel de politie via (0900) 88 44.


Veilig op de vlucht

Deze flyer van CoMensha geeft een aantal tips om veilig op de vlucht te zijn. De flyer bevat informatie over het herkennen van risico's van uitbuiting en mensenhandel. Over het herkennen van deze risico’s heeft de Europese Commissie ook filmpjes gemaakt. Deze filmpjes zijn beschikbaar in het Engels, Oekraïens en Russisch.


Internationaal

La Strada International is een Europees platform voor organisaties buiten Nederland die hulp bieden aan slachtoffers van mensenhandel.


Hulpverlening voor slachtoffers van mensenhandel en prostitutie

Scharlakenkoord biedt hulpverlening aan prostituees, slachtoffers van mensenhandel en meisjes die met loverboys te maken hebben.


Veiligheid waarborgen in taxi’s

Houd je familie en vrienden goed op de hoogte van jouw huidige locatie wanneer je gebruik maakt van taxi's of minibusjes van privépersonen. Wanneer je de situatie niet vertrouwt, verlaat indien mogelijk het voertuig en contacteer je vrienden, familie of de politie. Maak bij voorkeur gebruik van het openbaar vervoer.