go back
VEILIGHEID

Voel je je niet veilig? In Nederland is er een aantal organisaties waar je terecht kan. Twijfel niet en neem contact op.


Mis je hier nog iets?

Laat ons weten wat je nog mist, dan proberen wij de informatie aan te vullen. NB: Dit formulier is bedoeld voor suggesties, niet voor persoonlijke vragen of verzoeken. Je ontvangt geen reactie.
Laatst gewijzigd: dinsdag 12 juli 2022

CoMensha

CoMensha, het landelijk Coördinatiecentrum tegen Mensenhandel, bemiddelt voor slachtoffers naar opvang en hulpverlening en biedt informatie en advies. Bel voor meer informatie 033 448 1186 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 - 17.00 uur) of info@comensha.nl.


Veilig op de vlucht

Deze flyer van CoMensha geeft een aantal tips om veilig op de vlucht te zijn. De flyer bevat informatie over het herkennen van risico's van uitbuiting en mensenhandel. Over het herkennen van deze risico’s heeft de Europese Commissie ook filmpjes gemaakt. Deze filmpjes zijn beschikbaar in het Engels, Oekraïens en Russisch.


Internationaal

La Strada International is een Europees platform voor organisaties buiten Nederland die hulp bieden aan slachtoffers van mensenhandel.


Hulpverlening voor slachtoffers van mensenhandel en prostitutie

Scharlakenkoord biedt hulpverlening aan prostituees, slachtoffers van mensenhandel en meisjes die met loverboys te maken hebben.


Veiligheid waarborgen in taxi’s

Houd je familie en vrienden goed op de hoogte van jouw huidige locatie wanneer je gebruik maakt van taxi's of minibusjes van privépersonen. Wanneer je de situatie niet vertrouwt, verlaat indien mogelijk het voertuig en contacteer je vrienden, familie of de politie. Maak bij voorkeur gebruik van het openbaar vervoer.