go back
VEILIGHEID

Voel je je niet veilig? In Nederland is er een aantal organisaties waar je terecht kan. Twijfel niet en neem contact op.


Mis je hier nog iets?

Laat ons weten wat je nog mist, dan proberen wij de informatie aan te vullen. NB: Dit formulier is bedoeld voor suggesties, niet voor persoonlijke vragen of verzoeken. Je ontvangt geen reactie.
Laatst gewijzigd: maandag 8 augustus 2022

Deel je persoonlijke informatie (paspoort, persoonsgegevens, BSN) alleen met de autoriteiten, bijvoorbeeld voor je inschrijving bij de gemeente, niet met tussenpersonen. Wees alert en voorzichtig wanneer je wordt benaderd door andere individuen die vragen om jouw persoonlijke informatie. Ook als ze beweren je te willen 'helpen'.

Wanneer je een kopie moet maken van jouw paspoort of identiteitskaart maak dan jouw burgerservicenummer (BSN) onleesbaar. Vermeld duidelijk op de kopie dat het om een kopie gaat en welke autoriteit naar deze kopie vraagt. Via de KopieID-app kun je gemakkelijk een veilige kopie maken van je legitimatiebewijs. Zie de website van Rijksoverheid voor meer informatie.