Hotline support
go back
REIZEN

Heb je vragen over reizen binnen Nederland of binnen Europa? Op deze pagina vind je informatie over het reizen naar Nederland, het openbaar vervoerssysteem binnen Nederland, auto’s en hulp bij terugkeer naar het eigen land.


Mis je hier nog iets?

Laat ons weten wat je nog mist, dan proberen wij de informatie aan te vullen. NB: Dit formulier is bedoeld voor suggesties, niet voor persoonlijke vragen of verzoeken. Je ontvangt geen reactie.
Laatst gewijzigd: donderdag 5 januari 2023

Paspoort aanvragen of verlengen in Nederland

Paspoort aanvragen in Nederland Bij de consulaire dienst van de Oekraïense ambassade in Nederland kun je een paspoort aanvragen. Hiervoor moet je een afspraak maken. Dat kan via de website van de ambassade. Zie voor verdere informatie het vastgezette bericht (in het Oekraïens) bovenaan de Facebook-pagina van de Oekraïense ambassade.

Paspoort verlengen Bij de Oekraïense ambassade kan je ook je paspoort verlengen. Daarvoor ga je naar de bezoekuren van de ambassade. Dat is maandag tot en met vrijdag van 09:30  tot 14:00 uur. Deze dienst is gratis. Zie voor verdere informatie het vastgezette bericht (in het Oekraïens) bovenaan de Facebook-pagina.

Belangrijk om te weten Alle werkzaamheden van de ambassade, zoals het aanvragen van een nieuw paspoort, kunnen alleen worden uitgevoerd wanneer je een afspraak hebt gemaakt via https://online.mfa.gov.ua/application. Als je geen afspraak hebt gemaakt, heb je kans dat je niet geholpen wordt. Een beperkt aantal werkzaamheden wordt aangeboden op basis van wie het eerst aan de beurt is zonder een afspraak. Het gaat dan om werkzaamheden als: 1. Het verkrijgen van tijdelijke identiteitscertificaten 

2. Verlenging van geldigheidsduur van internationale paspoorten 

3. Invoer van gegevens over kinderen in het paspoort van de ouders 

4. Verkrijgen van burgerschap van Oekraïne door geboorte