go back
WERK & INKOMEN

Heb je vragen over werk en inkomen in Nederland? Deze bronnen helpen je op weg.

Refugee Work logo

Je hebt talent, ervaring, doorzettingsvermogen, en wilt in contact komen met werkgevers

Aanmelden

Mis je hier nog iets?

Laat ons weten wat je nog mist, dan proberen wij de informatie aan te vullen. NB: Dit formulier is bedoeld voor suggesties, niet voor persoonlijke vragen of verzoeken. Je ontvangt geen reactie.
Laatst gewijzigd: donderdag 3 november 2022

AOW

Ouderen hebben in Nederland recht op de Algemene Ouderdomswet (AOW). Dit is een basispensioen voor mensen met de AOW-leeftijd. De AOW-leeftijd is afhankelijk van je geboortejaar, maar ligt tussen de 65 en 67 jaar.

De hoogte van dit pensioen heeft te maken met hoe lang je in Nederland woont. Als je niet je hele leven in Nederland hebt gewoond, heeft dat invloed op de hoogte van je AOW.

Ieder jaar dat je niet in Nederland woont, wordt het AOW-bedrag met 2% verminderd. Dit betekent dat je geen recht hebt op AOW als je op dit moment de AOW-leeftijd hebt bereikt. Het AOW-bedrag is namelijk met 100% verminderd.

Heb je de AOW-leeftijd nog niet bereikt? Als je in Nederland woont op het moment dat je wel de AOW-leeftijd bereikt, heb je recht op AOW. Let op: houd er rekening mee dat dit bedrag erg laag is, omdat je niet lang in Nederland woont.

Wil je meer informatie over de AOW? Kijk dan op de website van de Sociale Verzekeringsbank. De informatie is beschikbaar in het Nederlands en het Engels.


Kinderbijslag

Heb je één of meerdere kinderen die jonger zijn dan 18 jaar? Misschien heb je recht op kinderbijslag. Dit is een bijdrage in de onderhoudskosten van je kind. Wil je weten of je recht hebt op kinderbijslag of heb je een andere vraag over kinderbijslag? Neem dan contact op met de Sociale Verzekeringsbank.