• Start
  • Wil je handiger worden met je smartphone? Volg een cursus bij DigiKlik!
Drie vrouwen kijken naar hun smarthpone
Bron: VluchtelingenWerk Nederland

Wil je handiger worden met je smartphone? Volg een cursus bij DigiKlik!

Laatst gewijzigd: 18-4-2024 09:53
Deel dit artikel

Wil jij beter worden in online informatie opzoeken? En wil je weten waar je je smartphone voor kunt gebruiken? Doe dan mee met de cursussen van DigiKlik!

Volg een cursus met je eigen smartphone

Vind jij het ook moeilijk om online informatie op te zoeken of jouw smartphone te gebruiken? Doe dan mee met de cursussen DigiKlik van

Klik hier voor extra uitleg
VluchtelingenWerk Nederland (VWN)
. Je leert dan om beter te worden met je smartphone, laptop en op het internet. 

Tijdens de cursus leer je met jouw eigen smartphone. Zo kun je na de cursus thuis verder oefenen. Je kunt de cursus volgen in het Arabisch, Farsi, Turks en Tigrinya. 

Kies zelf de cursus die bij jou past

De cursussen zijn voor iedereen die moet inburgeren of die al klaar is met inburgering. Het maakt niet uit welke inburgering je doet of hebt gedaan. Er zijn 3 cursussen die bestaan uit drie bijeenkomsten. Je kunt zelf kiezen welke van de 3 cursussen het best bij jou past. Dit zijn de drie cursussen waaruit je kunt kiezen:

  1. Wil je beter leren hoe je je smartphone gebruikt? Dan kun je cursus 1 volgen. Hier leer je hoe je je smartphone kunt gebruiken. 

  2. Wil je online tools leren gebruiken? Dan kun je cursus 2 volgen waar je leert om op internet informatie op te zoeken en tools te gebruiken.

  3. Wil je leren om online dingen met de overheid te regelen? Dan kun je cursus 3 volgen. Je leert hier bijvoorbeeld hoe je online een afspraak maakt in het ziekenhuis of waar je online belastingaangifte kunt doen.

Met deze cursussen leer je online meedoen in Nederland. Daarom tellen je uren mee voor je inburgering als je de Z-route volgt. Ook ontvang je een diploma van DigiKlik die meetelt voor je inburgeringsplan (PIP).  

Zo meld je je aan voor een cursus

Wil je graag meedoen met Digiklik-cursussen of heb je nog vragen? Dan kun je langsgaan bij een kantoor van VWN bij jou in de buurt. Of je kunt je inschrijven via dit formulier.