• Home
  • Je kunt geld lenen bij DUO
Geld uit portemonnee
Bron: Leefgeld
Informatie
Je kunt geld lenen bij DUO
Laatst gewijzigd: 16-11-2023, 15:47

Je moet zelf je inburgeringscursus en de examens betalen. Je kunt de inburgeringscursus en de examens betalen met een lening bij de overheid als je school aan de voorwaarden voldoet.

Je kunt geld lenen bij DUO

Heb je een verblijfsvergunning asiel? Dan kun je geld lenen van de overheid voor je inburgeringscursus en je examens. Dit kan bij

Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)
.

Als je binnen de inburgeringstermijn klaar bent met inburgeren, hoef je de lening niet terug te betalen. Lukt het niet om op tijd je inburgeringsexamen te halen? En heeft DUO je geen verlenging gegeven van je inburgeringstermijn? Dan moet je (een deel van) de lening terugbetalen aan DUO. Hoeveel je moet terugbetalen, hangt af van hoeveel je hebt geleend.

Voorwaarden om geld te lenen voor je inburgering

Wil je van DUO geld lenen voor je inburgering? Dan moet je een school kiezen met het keurmerk

'Blik op Werk'
.

Alleen voor deze scholen kun je geld lenen van DUO voor je inburgeringscursus en examens. Voor andere scholen is dit niet mogelijk.

'Zoek inburgeringsschool'
Op de website 'Zoek inburgeringsschool' kun je inburgeringsscholen bij jou in de buurt vinden.

Dit bedrag kun je lenen bij DUO

Per 3 maanden mag je maximaal € 1.250,- lenen bij DUO. Aan de hand van dit bedrag berekenen scholen hoeveel lesuren ze je kunnen geven. Hierdoor krijg je bij de meeste scholen maximaal 9 uur per week les. Bespreek het met de school als je behoefte hebt aan meer lesuren.

Geld terugbetalen aan DUO

Als je geld moet terugbetalen aan DUO, krijg je hierover een brief. In de brief staat hoeveel je moet terugbetalen. En wanneer je hiermee moet beginnen.

Je hoeft de lening niet in 1 keer terug te betalen. In totaal krijg je hier 10 jaar de tijd voor. Iedere maand betaal je hetzelfde bedrag aan DUO. DUO schrijft dit automatisch af van je bankrekening.

Let op: omdat het een lening is, betaal je (mogelijk) rente. De hoeveelheid rente die je moet betalen, blijft 5 jaar lang gelijk. Na die 5 jaar kan het percentage veranderen.

Wat vind je van dit artikel?