Thema's

show menu options
Nederlands (Dutch)Een baan vinden via RefugeeWork

Gepubliceerd op: 20-12-2022 12:22

Via RefugeeWork kun jij in je eigen taal een baan zoeken. Op de website van RefugeeWork vind je namelijk vacatures die in 11 talen zijn vertaald. Zo kun je in je eigen taal lezen wat voor werk er is. En aan werkgevers laten weten dat je graag wilt komen werken.

In je eigen taal

Als werkgevers personeel zoeken, plaatsen ze meestal een vacature online. Een vacature is een advertentie waarin staat welk werk er is. Ook staat er in zoundefinedn advertentie welke ervaring en kennis je nodig hebt om het werk te kunnen doen.

Veel vacatures in Nederland zijn alleen in het Nederlands te lezen. Dit kan best moeilijk zijn voor mensen die Nederlandse taal nog niet kennen. Of mensen die het Nederlands net aan het leren zijn. Door de vacatures te vertalen, hoopt RefugeeWork het makkelijker te maken om op vacatures te reageren.

Snel aan het werk

Als je aan het werk wilt, kun je je aanmelden via de website van RefugeeWork. Je moet invullen wie je bent. Ook kun je een cv uploaden bij RefugeeWork. Een cv is een pagina waarop je persoonlijke informatie, opleidingen en werkervaring staan. Daarna kan je worden gekoppeld aan werk dat bij je past.

De Oekraïense Emre Ozturk vond al werk via RefugeeWork: undefinedDe website werkt heel makkelijkundefined, vertelt hij. undefinedIk heb het formulier ingevuld en werd via het platform aan verschillende banen gekoppeld. Ik vind koken leuk en had gereageerd op een baan bij een restaurant in Rotterdam. Na 1 dag kon ik al aan het werk.undefined

Door VluchtelingenWerk Nederland

RefugeeWork is gestart door de onafhankelijke mensenrechtenorganisatie VluchtelingenWerk Nederland. Het platform wordt ondersteund door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Koningin Máxima lanceerde de website eerder dit jaar.

In deze video zie je hoe RefugeeWork van start ging

Deze inhoud is gehost door een derde partij (www.youtube.com). Vanwege uw keuze om geen cookies te accepteren linken we alleen door naar YouTube zelf i.p.v. het in onze website zelf te tonen: YouTube.com

Koning Máxima lanceert banenplatform RefugeeWork