Thema's

show menu options
Nederlands (Dutch)Hotline support

Zwemmen in Nederland

Laatst gewijzigd: 10-3-2023 12:21

Op deze pagina vind je informatie over veilig zwemmen in Nederland en zwemlessen voor kinderen.

Zwemmen in een meer of in de zee

Er zijn belangrijke dingen waar je op moet letten als je in de Nederlandse natuur gaat zwemmen. Zo is het goed om je bewust te zijn van de risicoundefineds van de zee en te weten wat te doen in een gevaarlijke situatie. 

De Nederlandse Reddingsbrigade heeft 2 folders gemaakt in het Oekraïens over waar je rekening mee moet houden als je gaat zwemmen in een meer of in de zee. Hieronder vind je de folders:

Zwemlessen voor kinderen

Nederland is omringd door water. Voor hun veiligheid krijgen Nederlandse kinderen daarom al op jonge leeftijd zwemles. Voor kinderen uit Oekraïne is het ook belangrijk om te leren zwemmen.

Betalen

Gemeenten kunnen je helpen bij het betalen van zwemlessen voor je kinderen. De regelingen en voorwaarden kunnen per gemeente verschillen. De gemeente waar je woont kan je hierover informatie geven.

Zwemles voor volwassenen

Ook als volwassene kun je op zwemles. Gemeenten kunnen je helpen bij het betalen van zwemlessen. De regelingen en voorwaarden kunnen per gemeente verschillen. De gemeente waar je woont kan je hierover informatie geven.

Zwemlesoverzicht

Wil je weten waar bij jou in de buurt zwemlessen worden gegeven? Op de website undefinedAlles over zwemlesundefined vind je een overzicht. De website is alleen in het Nederlands beschikbaar, maar je kunt in de zoekbalk de naam van je woonplaats invullen om erachter te komen welk zwembad bij jou in de buurt ligt.