go back
ACTIVITEITEN & BUDDIES

Er zijn volop mogelijkheden voor sociale contacten! Deze initiatieven hebben bijvoorbeeld betrekking op sport, activiteiten voor kinderen en volwassenen, sociale netwerken voor nieuwkomers en websites die 'buddies' matchen met vluchtelingen uit Oekraïne.


Mis je hier nog iets?

Laat ons weten wat je nog mist, dan proberen wij de informatie aan te vullen. NB: Dit formulier is bedoeld voor suggesties, niet voor persoonlijke vragen of verzoeken. Je ontvangt geen reactie.
Laatst gewijzigd: dinsdag 12 juli 2022

Ben je op zoek naar een activiteit of andere bezigheid? Er zijn verschillende organisatie in Nederland die activiteiten regelen voor vluchtelingen.

TeamUp

TeamUp is een gezamenlijk programma voor gevluchte kinderen in Nederland van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child. Met TeamUp worden spel- en bewegingsactiviteiten aangeboden voor kinderen in opvanglocaties en scholen. Zo leren ze spelenderwijs omgaan met hun emoties, krijgen ze meer vertrouwen en bouwen ze aan een hoopvolle toekomst.


WelcomeApp

De Welcome App verbindt nieuwkomers, locals en organisaties aan elkaar. In de gratis app kan je activiteiten bij jou in de buurt vinden, chatten met buurtgenoten of je weg vinden naar een opleiding of werk. Via de tolken knop heb je 24/7 toegang tot een tolk om direct taal- en cultuurbarrières weg te nemen.


Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie van de sportclub, zwemles of het lesgeld van bijvoorbeeld dans-, muziek- of theaterles als er thuis niet genoeg geld is. Ook voor kinderen en jongeren uit vluchtelingengezinnen. De aanvraag gebeurt via een tussenpersoon, bijvoorbeeld iemand die werkzaam is als juf of meester, werkt bij een GGD, een COA of Vluchtelingenwerk.

Kijk op de website voor meer informatie.


Fietslessen

Diverse lokale organisaties geven fietslessen aan nieuwkomers. Informeer in jouw omgeving, bijvoorbeeld via VluchtelingenWerk Nederland of de gemeente, waar deze lessen gegeven worden.


Nederlands leren

Op zoek naar een taalmaatje? Op deze website vind je een aanbod van vrijwilligers dat graag wil helpen met lezen en de Nederlandse taal. Met behulp van filters heb je zo iemand gevonden in jouw buurt!


BOOST Amsterdam

Bij BOOST Amsterdam worden verschillende activiteiten zoals taallessen, sporten, naaien en lunchen georganiseerd. Je mag langskomen wanneer je wilt zodat ze je meer kunnen vertellen over hun programma. BOOST is open van maandag tot vrijdag, tussen 9 en 5 uur.


Lokale initiatieven

Op de site van VluchtelingenWerk is een overzicht te vinden van verschillende lokale activiteiten en initiatieven voor vluchtelingen per provincie.


Ukrainians for Dinner

Ukrainians for Dinner biedt jou de mogelijkheid om bij Nederlanders thuis op bezoek te gaan, samen gezellig te koken, kletsen en eten. Zo kun je toch even wat warmte ervaren in een huiselijke omgeving.


Connect Ukraine

Ben je op zoek naar leuke activiteiten om te doen op verschillende locaties in Nederland? Via Connect Ukraine kan je je inschrijven voor meestal kosteloze activiteiten (denk aan muziekles of verschillende sporten).